fbpx Sykepleiernes dag markeres landet rundt Hopp til hovedinnhold

Sykepleiernes dag markeres landet rundt

Sykepleiere på jubileet til NSF i Operaen.

Sykepleiernes dag markeres som vanlig på Florence Nightingales fødselsdag 12. mai verden over. Det norske sykepleierforbundet kan i tillegg feire egen 110-årsdag i år.

Florence Nightingale ble født 12. mai 1820 i Firenze i Toscana og er kanskje verdens mest kjente sykepleier. Det er hovedårsaken til at den internasjonale sykepleierdagen feires verden over på nettopp hennes fødselsdag.

Norsk Sykepleierforbund skal som vanlig markere dagen med forskjellige arrangementer over hele landet.

Sjekk hva som skjer i ditt fylke på sykepleierdagen

I år er det også 110-årsjubileum for Norsk Sykepleierforbund som gjør at enkelte markerer årets sykepleierdag litt ekstra. Her er oversikten over arrangementer.

Du kan også gå inn på forbundets nettsider og lese mer om innhold og programmet i de forskjellige fylkene.

 • Agder

I Agder arrangerer de fagkveld på Scandic Sørlandet. Arrangementet starter klokka 18.00 og varer til klokka 21.00 på selve sykepleierdagen. Du må være medlem av NSF og påmeldt for å delta.

 • Innlandet

Innlandet NSF skal holde fagkonferanse. Pasientrettigheter og pasientsikkerhet er tema. Konferansen foregår på Scandic Hamar hotell og streter klokka 09.00 og varer til 15.30 onsdag 11. mai. Også her må de være medlem og påmeldt for å delta.

 • Møre og Romsdal

NSF Møre og Romsdal drar på turne og skal besøke 18 av fylkets 26 kommuner. Her er turnélista:

Fjord, Stranda, Sykkylven, Ørsta, Ålesund, Sula, Hareid, Ulstein, Herøy, Kristiansund, Gjemnes, Hustadvika, Aure, Molde, Rauma, Tingvoll, Surnadal, Sunndal

– Vi ønsker å markere den Internasjonale Sykepleierdagen ved å være synlig i lokalsamfunnet, opplyser fylkeskontoret på sine nettsider. 

Fylkesledelsen og ansatte på fylkeskontoret vil sammen med hovedtillitsvalgte ha stand på et sentralt sted i kommunen de er på besøk i.

– Der vil vi spandere rykende ferske boller, drops, dele NSFs politiske budskap og prate med folk, skriver de på NSFs nettside.

 • Nordland

I Nordland blir det stand i glasshuset 12. mai. Fylkeskontoret har invitert hovedtillitsvalgte og foretakstillitsvalgte på omkringliggende arbeidssteder. Hele fylkeskontoret vil delta og dele ut profileringsartikler og snakke med folk. Senere på ettermiddagen blir det medlemsmøte med Bodø kommune.

 • Oslo

NSF Oslo arrangerer Sykepleiersymposium på Ullevål sykehus fra klokka 08.30 til 15.15 torsdag 12. mai. Du m være påmeldt for å kunne delta. Du kan lese mer om programmet på NSFs nettside.

Det arrangeres også Fagdag for medlemmer i NSFs faggruppe for Smittevern i Auditoriet L8 ved Folkehelseinstituttet. Arrangementet varer fra klokka 09.00 til 15.00. Arrangementet er åpent og gratis kun for medlemmer av faggruppen.

 • Rogaland

NSF Rogaland arrangerer medlemskveld med foredrag og konsert. Arrangementet foregår på Clarion Hotel Energy i Stavanger og stater klokka 17.30. 

 • Troms og Finnmark

Troms og Finnmark arrangerer fagdag på Radisson Blue Hotel i Tromsø. Fagdagen starter klokka 10.30 og varer til 15.30.

 • Trøndelag

Også Trøndelag arrangerer fagdag 12. mai. Dampsaga Kulturhus på Steinkjer er arena og de starter klokka 09.30 og holder på til 15.30. I Trondheim blir det fagdag på Øya Helsehus, auditorium A1 i Trondheim. Også de starter opp klokka 09.30.

 • Vestfold og Telemark

Fylkeskontoret i Vestfold og Telemark skal ha fagdag på Bølgen Kulturhus i Larvik. Arrangementet varer fra klokka 09.30 til 16.00.

 • Vestland

I Bergen blir det fagkveld på Scandic Ørnen fra klokka 18.00 til 21.00.

 • Viken

Viken NSF arrangerer fagkveld 11. mai ved Quality Hotel i Fredrikstad. Arrangementet begynner klokka 18.00 og varer til klokka 21.00.

Det blir også fagkveld ved Unio Scene i Drammen fra klokka 17.00 til 21.00, torsdag 12. mai

Du finner mer detaljert informasjon om alle arrangementene på NSFs nettsider.

Del bilder

Vis frem hvordan du feirer ved å tagge bilder med #sykepleien12mai på Instagram.

Bildet viser bakhodet til medlemmer av trommekorpset.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse