fbpx Sverige vil ikke lenger regne korona som samfunnsfarlig sykdom Hopp til hovedinnhold

Sverige vil ikke lenger regne korona som samfunnsfarlig sykdom

KORONA: Sverige opphever pandemiloven. Videografikk: Hilde Rebård Evensen / Motion Array / Mostphotos

Den svenske regjeringen vil at covid-19 fra april ikke lenger skal regnes som en samfunnsfarlig sykdom og ønsker å oppheve pandemiloven i landet.

Regjeringen legger nå begge forslagene frem for Riksdagen.

– Vår vurdering er at det er mulig å avskaffe pandemiloven. Hvis vi hadde vurdert at det ikke var det, ville vi tatt en ny diskusjon med Riksdagen, sier Sveriges sosialminister Lena Hallengren.

Riksdagen har tidligere bedt om at pandemiloven skal oppheves.

At covid-19 ikke lenger skal regnes som en samfunnsfarlig sykdom vil blant annet si at kravet om smittesporing forsvinner og at det ikke lenger stilles krav til karantene eller isolasjon.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.