fbpx Oppretter ny master i digitale helsetjenester Hopp til hovedinnhold

Oppretter ny master i digitale helsetjenester

Helgelandssykehuset Sandnessjøen

Helgelandssykehuset tilbyr lønn til ansatte som vil ta den nyopprettede, samlingsbaserte masterutdanningen i digitale helsetjenester.

(NB! Sykepleien har gjort presiseringer i saken etter at den ble publisert. Informasjonen om lønn under masterutdanningen i den først publiserte artikkelen er nå korrigert.)

Pandemi og store avstander har for alvor satt fart i bruk av nye elektroniske løsninger. Det gjelder også i helsesektoren.

Helgelandssykehuset er et av landets minste og drives i en desentralisert struktur med tjenestetilbud på flere lokasjoner. For å sikre gode tjenester og løsninger oppretter de nå en masterutdanning i digitale helsetjenester.

Mange profesjoner kan søke

Både sykepleiere, leger, fysioterapeuter, vernepleiere, psykologer og andre helseutdanninger kan søke.

Men det er ikke bare de med helsebakgrunn som er ønsket. Teknologer, ingeniører, samfunnsvitere eller andre med relevant erfaring er også aktuelle som søkere. De eneste kriteriene er at du har minimum 3 års høyere utdanning og minimum 2 års relevant erfaring. Siden dette er et erfaringsbasert studium, må søkere dokumentere minimum to års relevant erfaring. 

Det opplyser Silje Paulsen, som er rådgiver og representant fra Helgelandssykehuset i prosjektgruppen «Master i digitale helsetjenester».

Får permisjon med lønn

Studiet starter i slutten av august 2022, og det er lagt opp til 30 studieplasser.

Søknadsfristen er 1. mars.

– Hvor mange har søkt?

– Studiet er akkurat åpnet for søking. Søknadstallene vil først bli kjent etter at søknadsfristen har gått ut, sier Paulsen.

– Får studentene lønn under utdanning? 

– Helgelandssykehuset legger til rette for at ansatte kan ta denne masterutdanningen i tråd med vår kompetanseplan. Da får kandidatene en utdanningsavtale som gir dem permisjon med lønn, sier hun.

Siden utdanningen er samlingsbassert betyr det for de ansatte ved sykehuset at de får persmisjon med lønn når de deltar på samlingene. I tillegg får masterstudentene dekket semesteravgift og utgifter i forbindelse med litteratur, reise til og fra, overnatting på samlinger dekkes av foretaket med inntil 20 000 kroner per semester.

Videreutdanninger gir 90 studiepoeng og gir en bindingstid på to år etter fullført master.

Kommunehelsetjenesten er også med

Den erfaringsbaserte masterutdanningen innen digitale helsetjenester er utviklet i samarbeid mellom UiT – Norges arktiske universitet, kommunene på Helgeland og Helgelandssykehuset. De økonomiske ordningene for kommunene vil variere, og er ikke nødvendigvis lik den avtalen Helgelandssykehuset tilbyr.

– Hva skal studentene lære?

– Helsepersonell og andre som arbeider med digitalisering og teknologi rettet mot helsesektoren, skal øke kompetansen. Det vil si ved for eksempel å identifisere, evaluere, anvende og utvikle digitale helsetjenester i både spesialist- og kommunehelsetjenesten, sier Paulsen.

Utdanningen skal ifølge henne bidra til at studentene får omfattende kunnskaper og kompetanse om utvikling av digitale helsetjenester for pasienter og brukere i deres hjem og lokalsamfunn.

Får økt lønn

– Er det opprettet egne jobber som krever denne masteren?

– I Helgelandssykehuset er utdanningen aktuell for personell som jobber i fagutviklerfunksjoner, helsepersonell, teknologer, prosjektledere og andre som jobber med utvikling og implementering av digitale helsetjenester. Det er tenkt at masteren skal gi bedre kompetanse til å utføre oppgavene som disse funksjonene allerede har ansvar for, sier Paulsen.

– Får studentene masterjustert lønn etter endt utdanning?

– Ja, i Helgelandssykehuset lønnspolitikk gis det utdanningstillegg for videreutdanninger når det er inngått utdanningsavtaler med arbeidsgiver, sier hun.

Du kan lese mer om studiet her.

Artikkelen gav inntrykk av at studentene får permisjon i to år med lønn for å ta master. Artikkelen ble redigert 08.02.2022 hvor det presiseres at studentene ved Helgelandssykehuset får permisjon med lønn når de deltar på samlinger. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse