fbpx EUs legemiddelbyrå ser ingen blodproppfare ved vaksiner fra Pfizer og Moderna Hopp til hovedinnhold

EUs legemiddelbyrå ser ingen blodproppfare ved vaksiner fra Pfizer og Moderna

EUs legemiddelbyrå ser ingen varseltegn som knytter den sjeldne kombinasjonen av blodpropp og lave blodplatenivåer til vaksinene fra Pfizer/Biontech og Moderna.

– Etter en gjennomgang av meldinger om mulige bivirkninger, vurderer PRAC-komiteen det slik på nåværende tidspunkt at det ikke er faresignaler for mRNA-vaksiner, heter det i et møtesammendrag fra EMAs sikkerhetskomité PRAC fredag.

– Ekstremt lave tall

Koronavaksinene fra Pfizer/Biontech og Moderna er de eneste på markedet som er basert på mRNA-teknologi.

– Bare noen få tilfeller av blodpropp med lave blodplateverdier er innmeldt. Når man ser dette i sammenheng med antallet mennesker som har fått mRNA-vaksiner, er disse tallene ekstremt lave, og forekomsten er lavere enn det som forekommer blant folk som ikke er blitt vaksinert, heter det.

Ser ikke spesifikt mønster

– I tillegg ser det ikke ut til at disse tilfellene utgjør noe spesifikt klinisk mønster av den typen man har observert med Vaxzevria og Janssen, uttaler komiteen.

Vaxzevria er Astrazenecas koronavaksine, mens Janssen er Johnson & Johnsons koronavaksine. Disse er i motsetning til de to førstnevnte såkalte vektorvaksiner.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse