fbpx Brudd i sykehusoppgjøret: – Et tilbud langt under våre ambisjoner Hopp til hovedinnhold

Brudd i sykehusoppgjøret: – Et tilbud langt under våre ambisjoner

Lill Sverresdatter Larsen, NSF-leder
IKKE IMØTEKOMMET: – Tilbudet imøtekom ikke de utfordringene som er ute i foretakene, sier NSF-leder Lill Sverresdatter Larsen. Foto: Marit Fonn

– Lav anerkjennelse av våre medlemmer og deres innsats og betydning, sier NSFs leder om tilbudet fra Spekter. Nå tar Riksmekleren over.

Lønnsforhandlingene mellom Norsk Sykepleierforbund (NSF) og Spekter varte bare noen timer før det ble brudd 6. mai. Nå går oppgjøret videre til Riksmekleren.

Det er dermed brudd i forhandlingene mellom Unio og Spekter om lønnsoppgjøret i helseforetak og sykehus med driftsavtale.

– Vi kom dessverre ikke noen vei i forhandlingene med Spekter, sier leder i Norsk Sykepleierforbund (NSF), Lill Sverresdatter Larsen. 

Larsen er forhandlingsleder i Unio Spekter.

Les om NSFs forventninger: Sykehusoppgjøret starter: – Soleklart at vi vil ha reallønnsvekst

Ingen dato for mekling ennå

– Det gikk fort mot brudd?

– Jeg skulle ønske det var annerledes. Men når avstanden var så stor, var brudd uunngåelig, sier Larsen til Sykepleien.

– Når starter meklingen?

– Ingen dato for mekling er satt foreløpig, sier hun. 

– Tilbudet vi fikk, imøtekom ikke de utfordringene som er ute i foretakene, sier NSF-lederen på Unios nettside.

– Et tilbud langt under våre ambisjoner

– Tilbudet reflekterte heller ikke det samfunnsansvaret Spekter og helseforetakene har for befolkningens tilgang til livsnødvendig kompetanse, sier Larsen.

– Vi fikk i realiteten et tilbud langt under de ambisjonene vi har. Det eneste vi egentlig ville fått utover frontfaget med dette tilbudet, er applaus. Noe som selvsagt er totalt uakseptabelt, sier Lill Sverresdatter Larsen.

Brudd i fire tariffområder

Dermed er det brudd i alle fire tariffområdene i det offentlige som angår sykepleierne: I KS-området, staten, Oslo kommune og nå også Spekter-området.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.