fbpx Sju vaksinerte sykehjemsbeboere i Ullensaker har fått påvist koronavirus Hopp til hovedinnhold

Sju vaksinerte sykehjems­beboere i Ullensaker har fått påvist koronavirus

Preben Aavitsland
UFLAKS: – Vi tror det bare er uflaks, men vi vurderer alle muligheter, sier overlege Preben Aavitsland i FHI.

Folkehelseinstituttet er koplet inn etter at sju vaksinerte beboere ved et sykehjem i Ullensaker har fått påvist korona. To av dem er lagt inn på sykehus.

Det første smittetilfellet ble avdekket påskeaften. Siden har utbruddet ved sykehjemmet Gystadmyr bo- og aktivitetssenter på Jessheim vokst i omfang, meldte Dagbladet onsdag kveld.

Skal finne svar

Beboerne fikk påvist viruset to måneder etter at de ble koronavaksinert med dose nummer to, opplyser kommuneoverlege Laurence Jary-Vattøy. Tre av de sju smittede beboerne har fått påvist enten den sørafrikanske eller brasilianske virusvarianten.

Folkehelseinstituttet (FHI) sier de ikke har registrert et utbrudd blant vaksinerte med samme omfang som dette. FHI jobber nå tett med kommuneoverlegen for å finne ut hvordan de sju beboerne, som i utgangspunktet skulle være godt beskyttet, likevel er blitt syke.

– Vi tror det bare er uflaks,

– At så mange fullvaksinerte blir smittet og syke, har ikke skjedd før, sier overlege Preben Aavitsland i FHI til VG.

– Vi tror det bare er uflaks, men vi vurderer alle muligheter, sier han.

– Vi sitter igjen med flere spørsmål som vi ikke har svar på. Vi er fortsatt langt fra å få svar, sier Jary-Vattøy til VG.

Tirsdag sendte FHI et team til Ullensaker for å gå gjennom detaljene rundt utbruddet sammen med kommuneoverlegen.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.