fbpx Sykepleierstudenter får ikke godkjent fravær for å ta koronavaksine Hopp til hovedinnhold

Sykepleierstudenter får ikke godkjent fravær for å ta koronavaksine

Ansiktsmaske
VAKSINERING: Studenter får fravær ved sykdom av koronavaksine.

Fravær på grunn av koronavaksine er ikke godkjent. Sykepleierstudent reagerer på avgjørelsen, men verken utdanningsminister eller høyskolen vil endre på kravet.

Etter å ha vaksinert seg mot korona måtte en sykepleier under videreutdanning holde seg hjemme i to døgn på grunn av bivirkninger. Fraværet ble ikke godkjent som gyldig fra Oslomet, skriver tv2.no

Senker ikke fraværskrav

Forsknings- og utdanningsminister Henrik Asheim (H) sier til TV 2 at koronapandemien ikke gir grunnlag for å lette på kravene til sykepleiestudenter.

– Vi stiller de samme faglige kravene til sykepleierstudenter nå som i normalår. Det handler om pasientsikkerhet, sier Asheim til TV 2.

Instituttleder på sykepleieutdanningen ved Oslomet, Marit Kirkevold, mener at bekymringen fra studenten ikke er reell.

– Jeg tror ikke dette er et reelt problem, da vi allerede legger til rette for dette gjennom utvidelsen av fraværsgrensen og fleksibiliteten knyttet til praksis, sier Kirkevold til TV 2.

NSF-leder Lill Sverresdatter Larsen reagerer på ordningen. Hun peker på viktigheten av at sykepleiere og studenter tar vaksinen, og å få utdannet de sykepleierne som mangler.

– Vi mangler 6000 sykepleiere i landet, og det har vi sett ekstra tydelig under pandemien. Vi trenger et system som ikke forsinker studieløpet, sier Larsen til TV 2.

Ikke kjent problemstilling

Studentleder i NSF Edel Marlèn Taraldsen sier til Sykepleien at de ikke er blitt kontaktet om tilsvarende problemer.

Under høstsemesteret i fjor ble NSF Student kontaktet av studenter som fikk for mye fravær på grunn av korona, men dette gikk skolene tilbake på ved at de tilrettela for at studentene ikke skulle få utsatt praksisperiode og dermed endret studieprogresjon.

Taraldsen viser også til at ifølge vaksineringsrekkefølgen har få studenter fått vaksine.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.