fbpx Pfizer hevder covid-19-vaksinen deres er over 90 prosent effektiv Hopp til hovedinnhold

Pfizer hevder covid-19-vaksinen deres er over 90 prosent effektiv

Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Statens legemiddelverk, og indremedisiner og hjertespesialist.

En foreløpig effekt på over 90 prosent er lovende for legemiddelgiganten Pfizer og deres samarbeidspartner BioNTech i kappløpet om å finne en effektiv vaksine mot covid-19.

Pfizer utvikler en vaksine mot covid-19 i samarbeid med BioNTech. Så langt har den vist seg å beskytte over 90 prosent av dem som har blitt vaksinert. Det viser midlertidige analysedata fra fase 3-studien til selskapene, ifølge en pressemelding fra nyhetsbyrået Reuters.

To doser

Fase 3-studien av vaksinen startet 27. juli, og har per 8. november 43 538 deltakere hvor 38 955 har fått vaksinedose nummer to. Så langt har 94 av dem fått bekreftet sykdommen covid-19. Færre enn ni av disse tilfellene var blant dem som har fått to doser av vaksinen.

Dataene er ennå ikke publisert eller fagfellevurdert.

Midlertidig godkjenning

Pfizer og BioNTech skriver i sin pressemelding at de vil søke midlertidig godkjenning fra de amerikanske legemiddelmyndighetene FDA den tredje uken i november.

 – Gledelig

– Dette et veldig, veldig gledelig resultat. Et av de store spørsmålene har vært hvor effektiv disse vaksinene er, og 90 prosent beskyttelsesgrad er et godt resultat, sier Steinar Madsen, lege og medisinsk fagdirektør ved Statens legemiddelverk, til VG.

Studien vil fortsette til den når sitt endepunkt med 164 tilfeller med covid-19, sier sjef for vaksineforskning og -utvikling, Kathrin Jansen, til Washington Post.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse