fbpx WHO: Smittespredningen avtar i mange land Hopp til hovedinnhold

WHO: Smittespredningen avtar i mange land

Koronaviruset

Tall fra Verdens helseorganisasjon (WHO) antyder at spredningen av koronaviruset avtar i store deler av verden.

Koronapandemien har så langt krevd 814 000 liv og smittet over 24 million, ifølge oversikten til Worldometers.

Nå viser tall fra WHO at dødeligheten og smitteraten avtar i de fleste regioner, særlig i de hardt rammede landene i Latin- og Nord-Amerika, men ikke i Sørøst-Asia og øst i Middelhavsområdet, skriver den britiske avisen The Guardian.

Smittetall faller i Afrika

I Afrika ser tallet på nye smittede ut til å falle etter å ha passert «det som ser ut som en topp», sier regiondirektør Matshidiso Moeti i WHO.

Sør-Afrikas helseminister Zweli Mkhize advarer likevel mot at smittetallet kan øke igjen og viser til utviklingen i Spania.

Spania bruker soldater til smittesporing

Spania, som er et ett av de hardest rammede landene i Europa med 28 924 koronarelaterte dødsfall, skal bruke 2000 spesialtrente soldater til å spore hvem som har vært eksponert for smittede personer.

– Vi kan ikke la pandemien ta kontroll over livene våre nok en gang. Vi må ta kontroll og stoppe denne andre kurven, sier statsminister Pedro Sánchez ifølge The Guardian.

Selv om dødsraten faller, registrerte WHO i forrige uke mer enn 1,7 millioner nye smittetilfeller og om lag 39 000 nye dødsfall. Det er likevel en nedgang i smittetallene på 5 prosent fra uken før og 12 prosent nedgang i antall dødsfall.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse