fbpx Helsetilsynet begjærer påtale mot predikanter Hopp til hovedinnhold

Helsetilsynet begjærer påtale mot predikanter

Bilde av et bibelsitat

Statens helsetilsyn snur og begjærer påtale mot predikantene Svein-Magne Pedersen og Tom Roger Edvardsen som har solgt forbønner over telefon.

Helsetilsynet har tidligere sagt at de ikke er grunnlag for å reise påtale mot aktører som gjemmer seg bak religionsfriheten, da opplysningene om de to predikantene ble kjent. Nå har tilsynet snudd etter å ha tatt en ny vurdering av saken, skriver  VG.

Bryter loven

Assisterende direktør Heidi Merete Rudi opplyser til VG at de har begjært påtale i begge sakene om de omtalte predikantene, men vil ikke gå inn på grunnlaget for konklusjonen.

Forbrukertilsynet fastslo 21. juni at både Edvardsens stiftelse «Misjonen Helse for Hele Mennesket» og Svein-Magne Pedersens «Misjonen Jesus Leger» bryter loven om alternativ behandling. De fikk frist til 10. juli med å stenge ned teletorgaktivitetene. Det ble vist til at predikanter fra begge stiftelsene i markedsføringen hevder at de gjennom forbønn – til en pris av 14 kroner minuttet – har helbredet konkrete sykdommer og lidelser.

Begge predikantene uttalte etter dekningen at de vil avslutte tjenestene fra 1. august.

Avslørte mirakelpredikantene

VG publiserte tidligere i juni en artikkel der arbeidsmetodene til de såkalte mirakelpredikantene avsløres ved bruk av skjulte telefonopptak. Helseminister Bent Høie (H) reagerte sterkt på praksisen og sa at han ville se på lovverket med nye øyne, noe han også fikk støtte for fra Helsetilsynet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse