fbpx Uravstemning: Fristen går ut mandag klokken 16 Hopp til hovedinnhold

Uravstemning: Fristen går ut mandag klokken 16

bildet viser grønn og rød knapp

NSF holder kortene tett inntil brystet om hvor mange som så langt har stemt over om de aksepterer årets KS-oppgjør eller ikke. Etter klokken 16 mandag 4. juni kan stemmene telles opp.

Klokken 16 mandag 4. juni er det slutt på uravstemningen om forhandlingsresultatet for NSFs medlemmer i KS-området.

Sykepleien har spurt Norsk Sykepleierforbund om hvor mange prosent av KS-sykepleierne som hittil har stemt i uravstemningen, om hvilken vei stemmene heller og om når resultatet er klart.

Vi fikk til svar via kommunikasjonsavdelingen at det endelige og fullstendige resultatet av uravstemningen vil offentliggjøres etter at det er behandlet politisk av forbundsstyret og meddelt motparten, av respekt for tariffmessige og avtalefestede spilleregler for organisasjoners opptreden i forbindelse med forhandlinger og mekling.

Kan bli streik

Vedtektene sier at avstemningsresultatet er bindende for forbundsstyret dersom 50 prosent av medlemmene i tariffområdet har stemt ja eller nei, eller hvis minst 67 prosent har tatt del i avstemmingen. 

Hvis forhandlingsresultatet blir forkastet, blir NSF og KS innkalt til mekling. Dersom det ikke blir enighet, vil det bli streik fra slutten av juni.

Frist for tilbakemelding

NSF har frist til fredag 8. juni klokken 12.00 med å gi sin tilbakemelding til KS.

– Rekkefølgen om informasjon blir dermed: først motparten, så medlemmene. Derfor vil ingen i NSF ha anledning til å svare mer konkret på spørsmålene før den tid, sier Tore Bollingmo, spesialrådgiver i NSFs kommunikasjonsavdeling.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse