fbpx 238 millioner utbetalt etter feilbehandling Hopp til hovedinnhold

238 millioner utbetalt etter feilbehandling

Det kan bli rekordmange saker for Norsk pasientskadeerstatning i 2018.

Hittil i år har Norsk pasientskadeerstatning (NPE) betalt ut 238 millioner kroner for feilbehandlinger som har skjedd i helsevesenet. I fjor var det utbetalt 235 millioner på samme tidspunkt.

Når det gjelder antallet saker, kan det se ut til at det blir flere enn tidligere år:

NPE mottok 1543 saker første kvartal i 2018.

– Med dette utgangspunktet for første kvartal i år, har vi grunn til å tro at vi kommer til å motta rundt 6000 saker i løpet av 2018, sier direktør i NPE Rolf Gunnar Jørstad i en pressemelding.

Kan bli høyeste antall saker

Dersom NPE når 6000 mottatte saker i løpet av året, vil det være det høyeste antallet saker NPE har mottatt i løpet av et år.

Jørstad understreker at 6000 mottatte saker er en foreløpig prognose for 2018.

– Det viktigste for oss er ikke hvor mange saker vi mottar i løpet av året, men at pasienter og pårørende som mener de kan ha rett til erstatning, sender inn en søknad til oss, slik at vi kan vurdere kravet, sier han.

– Vi vet at det å få erstatning for en pasientskade når man har blitt feilbehandlet er viktig for dem som er berørte, sier Jørstad.

Flest innen ortopedi og kirurgi

De fleste sakene NPE behandler gjelder ortopedisk behandling og kirurgi. Nest etter dette er det svulster og kreftsykdommer. 

Fødselsskadesaker genererer de største utbetalingene, der NPE mener at barnet har fått en omfattende varig skade på grunn av feil i fødselshjelpen. Disse erstatningene blir store fordi skadene i noen tilfeller er omfattende og vil vare livet ut.

Les også:Milliarder utbetalt etter feil gjort ved sykehus

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse