fbpx Høie går for «second opinion» i helsevesenet Hopp til hovedinnhold

Høie går for «second opinion» i helsevesenet

Bent Høie (H) leder av helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.
HAR BESTEMT SEG: Helseminister Bent Høie (H) trekker frem innføringen av en nasjonal ordning for second opinion som et av de viktigste områdene sykehusene må jobbe med i 2018, ifølge Aftenposten. Foto: Stig Weston

Helseminister Bent Høie (H) vil opprette et ekspertpanel som kan gi pasienter fornyet vurdering

Ifølge Aftenposten er dette en av oppgavene statsråden har pekt ut for sykehusene i 2018.

Ekspertpanelet i spesialisthelsetjenesten skal bistå pasienter med alvorlig livsforkortende sykdom med en ny vurdering (second opinion) av sine behandlingsmuligheter, for enten etablert eller utprøvende behandling, i Norge eller utlandet.

Det er kravet helseministeren kommer til å stille når han holder den årlige sykehustalen tirsdag, skriver avisen.

Sykehustalen gir politiske signaler om hva statsråden forventer av sykehusene og andre helseforetak det kommende året.

– Det er en anledning til å gi hovedoppdragene for det neste året. Deres oppdrag er viktig for enkeltmennesket og samfunnet det kommende året, sier Høie.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.