fbpx Her er overlevelsesguiden for sykepleiere Hopp til hovedinnhold

Her er overlevelsesguiden for sykepleiere

#sykepleierhelse forside
Årets siste utgave av #Sykepleien handler denne gangen ikke om pasientens helse, men om sykepleiernes egen helse. Foto: Barth Tholens

Vi gir deg råd og tips om hvordan du som sykepleier «overlever» i jobben.

Sykepleiernes egen helsetilstand er tema i Sykepleiens nye bokasin-konsept.

Sykepleiere har et høyt sykefravær, og de er i større grad enn andre yrkesgrupper utsatt for søvnproblemer, hodepine og belastningslidelser. Men de elsker også jobben sin. Hvordan kan dette henge sammen?

En vei ut

#Sykepleien presenterer nyere forskning om hvordan det står til med yrkesgruppen, men gir også råd og tips om hvordan du som sykepleier «overlever» i jobben. Tidsskriftet har intervjuet forskere som kan hjelpe sykepleiere å takle stress, søvnproblemer, smerter og smitte.

På nettsiden finner du også filmer om temaet, blant annet en guide til mindfulness og yoga.

Artiklene blir publisert på sykepleien.no før og etter jul.

Den store oversikten over alt stoffet – den komplette overlevelseguiden – finner du her.

Fotodokumentar

«#Sykepleierhelse – en overlevelsesguide» har blant annet tre store fotoreportasjer der sykepleiere blir fulgt gjennom sin hverdag. Bildene er tatt av den unge danske fotografen Paw Gissel.

Samme mann har laget tre filmer om temaet som du finner på sykepleien.no: 

Birgitte Haraldson om livet som operasjonssykepleier

Magnus Berge om å være sykepleier på legevakten og

Stephanie Bahl om livet som hjemmesykepleier.

Færre, men større

#sykepleierhelse er det andre i rekken av spesialutgaver ved navn #sykepleien. Forrige utgave, #nårerdetnok, som kom ut i juni, tok for seg dilemmaene ved behandling av døende pasienter.

Sykepleien vil framover gi ut færre og færre av de ordinære månedlige bladutgavene og i stedet satse tungt på temautgavene. Bladene går under betegnelsen bokasin, og er tenkt å ha lang levetid, som en bok man sette i bokhyllen. Innholdet skal ikke være typisk dagsaktuelt, men inneholde artikler som tar for seg et tema og går i dybden på det.

#sykepleien-utgavene vil skreddersys for hver utgave, og både format, antall sider og utformingen ellers vil kunne variere.

#sykepleierhelse er sendt til alle medlemmer av Norsk Sykepleierforbund. Andre kan bestille her

 

 

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.