fbpx Pensjonsseier for sykepleiere i Oslo Hopp til hovedinnhold

Pensjonsseier for sykepleiere i Oslo

Eli Gunhild By, forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund.

Byrådet i Oslo har gått med på at deltidsansatte sykepleiere i kommunen nå skal få pensjonsopptjening for det de faktisk har jobbet, og ikke bare for stillingsbrøken de er ansatt i.

– Norsk Sykepleierforbund er veldig fornøyd når byrådet, med finansbyråd Robert Steen i spissen, nå vil gi pensjonsopptjening for det sykepleierne faktisk har jobbet, ikke bare for den avtalte stillingsbrøken, sier en fornøyd forbundsleder Eli Gunhild By i en pressemelding.

Tilbakevirkende kraft

De deltidsansatte vil også få pensjonsopptjening for det de faktisk har jobbet bakover i tid.

– Dersom også Bystyret godkjenner løsningen vi nå har fremforhandlet, har vi fått løst en svært kompleks og krevende sak som har krevd store ressurser fra både Sykepleierforbundet og Oslo kommune de to siste årene

– Dette er en gledens dag. Jeg vil berømme byrådet for konstruktiv og løsningsorientert dialog, sier By.

Vant hos Likestillingsombudet

Sykepleier Tori Reiremo vant frem hos Likestillingsombudet i 2016 om at hun hadde vært diskriminert i strid med likestillingsloven fordi hun ikke fikk pensjonsopptjening for merarbeid.

NSF hadde bistått henne med klagen. Reiremo får nå innmelding i pensjonsordningen tilbake til oktober 2012. Ytterligere 156 medlemmer får innmelding fra juli 2014. NSF får dekket sine utgifter og Reiremo får en kompensasjon fra kommunen. 

– Saken er av stor likestillingsmessig betydning. Deltidsansatte jobber i mange tilfeller ufrivillig deltid slik som Reiremo. Disse sykepleierne fyller på sine deltids stillingsbrøker med merarbeid. Mange jobber i praksis full stilling. Det er et høyst rettferdig krav at de også får pensjonsopptjening for dette, sier Eli Gunhild By.

Saken er av stor likestillingsmessig betydning
Eli Gunhild By

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse