fbpx Skolehelsetjenesten har fått egne retningslinjer Hopp til hovedinnhold

Skolehelsetjenesten har fått egne retningslinjer

Tre barn som "henger" opp ned i et klatrestativ

Barn og unge har rett til en tilgjengelig skolehelsetjeneste og for første gang får tjenesten egne faglige retningslinjer.

Barn og unge har rett til en tilgjengelig skolehelsetjeneste og nå skal retten sikres gjennom faglige retningslinjer. Lanseringsseminar for hele den nasjonale faglige retningslinjen skjer på Lillestrøm 13. september.

Fire deler

Det er første gang Helsedirektoratet lanserer en nasjonal faglig retningslinje for skolehelsetjenesten. Den er en del av den nasjonale faglige retningslinjen for det helsefremmende og forebyggende arbeidet i helsestasjons- og skolehelsetjenesten som består av fire deler.

– Skolehelsetjenesten er et tilbud til alle elever i skolen. Den når bredt ut i alle samfunnslag, og er dermed en unik arena for oppfølging av barn og unge både på individ- og samfunnsnivå, sier Ellen Margrethe Carlsen, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet i en pressemelding.

Ikke alle samarbeider godt nok

Skolen har ansvar for elevenes skolehverdag, og skolehelsetjenesten er et tilbud som alle elever i grunn- og videregående skoler har krav på.

– Dessverre er det ikke slik at samarbeidet med skolen er på plass over alt. Der det ikke er etablert, bør skolehelsetjenesten ta initiativ til dette, sier Carlsen.

Åpen dør

Barn og unge har rett til en tilgjengelig skolehelsetjeneste. 

– Problemer inntreffer ikke til oppsatt tidspunkt. Det er helt avgjørende at elever opplever at det er åpen dør slik at de kan få hjelp når de trenger det, sier Carlsen. 

Retningslinjen for skolehelsetjenesten sammen med fellesdel om ledelse og styring er ment å være et verktøy for å planlegge tjenesten.

Helsepersonell i skolehelsetjenesten, administrativ og politisk ledelse i kommunene er sentrale målgrupper.

– I tillegg bør retningslinjen være kjent for skolens ledelse og ansatte og andre aktuelle tjenester til barn og ungdom, skriver direktoratet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse