fbpx Ap vil la studenter bo på sykehjem Hopp til hovedinnhold

Ap vil la studenter bo på sykehjem

Eldre dame som sitter med ryggen til inne på et sykehjem

Ap foreslår å la studenter bo billig på sykehjem mot at de bruker tid med de eldre.

Inspirert av et prosjekt i Nederland legger Arbeiderpartiet mandag fram et forslag om at studenter kan flytte inn på sykehjem melder NRK. Forslaget inngår i partiets plan for eldreomsorgen neste stortingsperiode.

Partiet vil starte et prøveprosjekt der studentboliger etableres i tilknytning til sykehjem og omsorgsboliger. Studentene kan her leie en billig hybel, mot å delta i for eksempel sosiale aktiviteter sammen med beboerne.

Tror på vinn-vinn

Nestleder i Ap Hadia Tajik mener ordningen kan bli en vinn-vinn situasjon.

– Vi tenker at det er flere gevinster i dette: Studentene får et rimelig sted å bo, både de eldre og studentene kan ha det kjekt i lag, og i tillegg gir det fagfolkene på disse plassene mulighet til å være fagfolk fordi de får frigjort tid og kapasitet, sier nestlederen til NRK.

Tajik utdyper at en slik ordning kan være med på å motvirke ensomhet både hos unge og eldre.

Tak over hodet

Leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, tror forslaget kan avhjelpe problemet med for få studentboliger, men understreker at det er viktig at ikke studentene utnyttes som billig arbeidskraft.

– I dag har vi for få studentboliger, noe som bidrar til økte leiepriser, og lange boligkøer hver høst. Dette kan være med på å bidra til at færre unge mennesker må begynne studietiden sin uten tak over hodet, eller på madrass i en gymsal, sier Mikalsen i en pressemelding.

På de eldres premisser

Henrik Asheim i Høyre er positiv til forslaget, men mener at det må skje på eldres premisser.

– Hvis man skal gjennomføre et forslag som dette, så må det faktisk kontrolleres at de studentene som flytter inn på eldrehjem faktisk er egnet til å bo der. Og at dette verken går utover kvaliteten eller tilbudet til de eldre, sier Asheim til NRK.

LO synes forslaget fra Ap i utgangspunktet er positivt, men er opptatt av at dette ikke går utover bemanningen ellers på institusjonene. De understreker at studentene må komme i tillegg til vanlige ansatte og ikke istedenfor.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse