fbpx Ny rettsrunde for «landets heteste sykehusstrid» Hopp til hovedinnhold

Ny rettsrunde for «landets heteste sykehusstrid»

Striden om hvor det nye sykehuset i Møre og Romsdal skal ligge kommer 7. juni opp i Frostating lagmannsrett. 

7. juni starter en ny runde i den opphetete striden om hvor det nye sykehuset i Møre og Romsdal skal ligge: i Kristiansund eller Molde.

I desember 2014 vedtok helseminister Bent Høie at et nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal skal ligge på Hjelset i Molde kommune. Dette var også anbefalingene fra styret i Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge. Sykehuset skal erstatte eksisterende sykehus i Kristiansund og Molde.

Planen er at sykehuset skal være klart for innflytting våren 2022.

Høie anklaget for lovbrudd

Men avgjørelsen i 2014 skapte ikke ro. I stedet kom påstander om avtalt spill, saksbehandlingsfeil og lovbrudd i beslutningsprosessen. Dermed havnet spørsmålet om tomtevalg i Stortingets kontrollkomitee.

Sykehusdebatten engasjerte også Norsk Sykepleierforbunds representanter.

– Det er blitt en debatt om spill, påstander og skjulte agendaer og lokalisering av sykehuset, sa hovedtillitsvalgt Tor-Rune Aarø til Sykepleien. 

Les også intervjuet med daværende fylkesleder Gunhild Rolandsen fra Sykepleien i 2014: Håper på ro i Molde og Kristiansund

Saksøkte staten

I 2015 vedtok et enstemmig kommunestyre i Kristiansund å saksøke staten ved Helse Midt-Norge for å få vedtaket om plasseringen av det nye sykehuset kjent ugyldig. Kommunen mener det ble begått flere saksbehandlingsfeil i prosessen da plasseringen av sykehuset ble besluttet.

Inntrøndelag tingrett ga imidlertid ikke kommunen medhold, og Kristiansund anket denne dommen.

Vurderte å stoppe saken

Lagmannsretten varslet i november at den vurderte å nekte å la saken bli behandlet i retten, men nå er det altså besluttet at saken får en ny behandling.

Rettssaken starter i morgen, 7. juni, og er ventet å vare til 13. juni.

Kilder: NTB og VG

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse