fbpx Trening i arbeidstiden til de som trenger det minst Hopp til hovedinnhold

Trening i arbeidstiden til de som trenger det minst

Muskuløs mann som tar armheving

Politi og saksbehandlere får trene i arbeidstiden, mens sykepleiere, lærere og renholdsarbeidere ikke får det.

Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) får hver femte ansatte tilbud om trening i arbeidstiden. Men kartleggingen viser at det er store forskjeller mellom yrker. Det er de med stillesittende arbeid som oftest har et tilbud om trening, mens renholdsarbeidere, håndverkere, sykepleiere og lærere langt sjeldnere har mulighet til å trene på jobb.

Blant dem som har tilbudet, er det de yngste og sprekeste som i størst grad benytter seg av treningsmuligheten på jobb.

Politi og saksbehandlere får trene

I mange yrker med krav om høyere utdanning er det derimot langt flere som kan trene på arbeidsplassen. Saksbehandlere i det offentlige og sivilingeniører er blant gruppene som i størst grad får trene i arbeidstiden. I disse yrkesgruppene tilbys over 30 prosent av ansatte trening.

14 prosent av sykepleiere kan trene i arbeidstiden

Høyt utdannede i skolen og helsevesenet, som sykepleiere, lærere og leger, har sjeldnere et slikt tilbud enn andre akademiske yrker: rundt 15 prosent. (se tabell under)

Noe av årsaken mener SSBs forskere skyldes at mange i disse yrkene skal være tilgjengelige for elever og pasienter mesteparten av arbeidsdagen. Det kan gjøre det vanskelig å sette av tid til ansattes trening.

Blant sikkerhetsarbeidere, politi, brannkonstabler og militære har mange ikke bare mulighet, men også plikt til å trene på jobben. God fysisk form er en forutsetning for å kunne jobbe i mange av disse yrkene. Dette kan forklare at de ansatte ofte kan bruke arbeidstiden til trening.

Kilde: SSB

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse