fbpx Lynrask løsning i kommuneoppgjøret Hopp til hovedinnhold
Lønnsoppgjøret 2017:

Lynrask løsning i kommuneoppgjøret

Steffen Handal

I løpet av noen ganske få timer ble Unio og KS enige om en lønnsøkning på 2,4 prosent i årets mellomoppgjør.

 - Vi er fornøyd med å ha fått en ramme på linje med frontfaget, sier forhandlingsleder for Unio kommune, Steffen Handal.

I mål

- Arbeidet vi startet i 2016 med å få til like stiger for sykepleiere og undervisningspersonal med samme utdanningslengde er nå fullført. Nå skal det forhandles lokalt, med en pott på 0,9 prosent, sier nestleder i Norsk Sykepleierforbund, Solveig Bratseth i en pressemelding.

- I fjor opplevde våre medlemmer reallønnsnedgang. Den trenden kunne ikke fortsette. Vi mener dette resultatet vil gi reallønnsvekst, forutsatt at prisveksten ikke blir høyere enn anslått, sier forhandlingsleder for Unio kommune, Steffen Handal.

Resultatet innebærer:

  • At sentrale lønnstillegg gis med virkning fra 1. juli 2017
  • Det avsettes midler til en lokal pott på 0,9 prosent, ved virkning fra 1. august 2017.
  • En justering av garantilønn og tillegg for ansiennitet i det nye garantilønnssystemet (tidligere minstelønn). Disse justeringene får virkning fra 1. juli. Ansiennitetstilleggene gis i sin helhet, uavhengig av den ansattes lønn, når vedkommende går fra ett ansiennitetstrinn til det neste.

Du kan lese mer om resultatet her.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse