fbpx 12 temaartikler fra 2015 på Sykepleiens app Hopp til hovedinnhold
Ekstrautgave:

12 temaartikler fra 2015 på Sykepleiens app

Julespesial på Sykepleiens nettbrrettutgave.

Les alle temaene fra 2015 på ett brett! Sykepleiens utgir hovedartiklene fra alle utgavene av bladet i 2015. 

Sykepleien har laget en utgave der vi har samlet alle temaene som vi har dekket i 2015. Her kan du enkelt lese det som du er interessert i. Vi har reist, vi har intervjuet, vi har tatt bilder og vi har gravd for å finne sannheten om 12 spennende temaer. God lesning!

Dette kan du lese på Sykepleiens app for nettbrett, altså på en ipad eller Andriod-brett. Fordelen med dette er mange; Den er lett å bruke, tekst og bilder fremstår så klare og skarpe, den er lett å ha med seg og du kan lese på reise og hytta selv om du ikke er på nett. 

Hvordan lese Sykepleien på App?

Klikk HER for å se hvordan du logger deg inn første gangen i appen. Etter det er det bare å klikke på et ikon på brettet og lese. Vi sender deg varsel når vi har mer lesestoff klart i appen. Enklere blir det ikke!

 

Her er temaene du kan lese om:

Nr 1 Rus

Hver gang det ringer frykter Mari at broren har tatt en overdose. Kampen for å redde han har tæret på. Mari er både sykepleier og pårørende og her kan du lese om en av de mest stigmatiserte i samfunnet: heroinmisbrukeren. Broren har alltid vært godt likt og talentfull, men kanskje også skjørere enn vi trodde.

 

Nr 2 Barsel

Med 1,5 jordmor på 360 gravide, blir det liten tid til oppfølging etter fødselen. Dette kan føre til dårligere amming, og underernærte barn. Jordmødre advarer.Les mer i teamet om den viktige tiden etter fødselen.

 

Nr 3 Avvik

Avviksmeldinger blir ofte møtt med taushet hos ledelsen og ingenting skjer. Sykepleien har gjennomført en undersøkelse som 2814 sykepleiere har svart på. Her kan du lese om de interessante funnene, samt lese om hva sykepleiere selv har opplevd.

 

Nr 4 Svalbard

Isbjørnulykker, gruveulykker, frostskader – du må ikke være skvetten som sykepleier på Svalbard. På sykehuset har de til og med et våpenskap om det skulle behøves. I 2011 ble fire skadet og en drept av et bjørneangrep på Van Postbreen. Lege og sykepleier stoppet blødninger på stedet. Les mer om et arbeidsmiljø kanskje langt unna din hverdag.

 

Nr 5 Nattarbeid

Vi har besøkt Anne Marthe som jobber som nattvakt i hjemmesykepleien i Bergen. De er alltid 2 sammen på vakt, og om det trengs tar de heller fra pausen. Hver vakt varer i 10 timer fra 21.30 til 07.30. Les om hvordan en vakt kan arte seg, og om elektronisk nøkkel som kan øke effektiviteten. 

 

Nr 6 Fødselshistorier

På sykehjemmet ble minner vekket til live da beboerne møtte en jordmor. Hilde Leknes har samlet fødselshistorier fra 9 kvinner med til sammen 20 barn. Kvinnene som forteller er mellom 80 og 95 år og tidene har jammen forandret seg. Les de gripende historiene som vi alle kan lære noe av.

 

Nr 7 Fremtid

Hvem skal pleie oss om 20 år? Skal vi unngå at eldreomsorgen bryter sammen på grunn av personalmangel, må det drastiske tiltak til. I dette temaet kan du lese om 6 grep som kan redde oss fra en varslet krise. Les om temaet og tenk over hva du har mest tro på. Flere menn inn i yrket, importert arbeidskraft, bruk av teknologi eller noe annet.

 

Nr 8 Antibiotikaresistens

Uvettig bruk av antibiotika truer moderne medisin, men sykepleiere har effektive våpen mot bakteriene. Hvis vi bruker dem. Penicillin kom i 1942 og ble sett på som et mirakel. Mange av fremskrittene innen moderne medisin, som kreftbehandling, implantatkirurgi og transplantasjoner ville ikke vært mulig uten effektive antibiotika mot infeksjoner. Les mer om temaet og om hva ekspertene mener.

 

Nr 9 De skjøre jentene

Depressive symptomer er dobbelt så vanlig hos unge jenter enn unge gutter, viser rapport. På Nøtterøy i Vestfold møter vi en helsesøster som underviser ungdom i depresjonsmestring. Les mer om temaet som angår så mange unge i dag. Her kan du også lese om teknikker for å bryte negative tankemønstre og mye mer.

 

Nr 10 Sex og helse

Hvorfor er det så vanskelig å snakke om trøbbel nedentil? Seksuelle problemer er ganske vanlig, og mange søker ikke hjelp. Det norske helsedirektoratet jobber i disse dager med en strategi for den seksuelle helsen som vil være ferdig i løpet av neste år.
Å søke hjelp tidlig er lurt.

 

Nr 11 Hjemmedød

Sonja vil være hjemme den siste tiden, og får hjelp til det. I Norge dør bare 14 prosent hjemme. I dette temaet treffer vi Sonja og mannen hennes. Han sier at dette er tøft for han. De har vært kjærester siden de var 14 år. Det er 60 år siden. Nå brukes tiden på det som gi glede.

 

Nr 12 Mat og kreft

Kan man spise seg frisk? Pasienter spør ofte om noe mat kan nedkjempe kreftcellene. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse