fbpx Hold av den 28. januar Hopp til hovedinnhold

Hold av den 28. januar

Den politiske streiken mot arbeidsmiljøloven går av stabelen den 28. januar.

LO, Unio og YS oppfordrer sine medlemmer til politisk streik mot de foreslåtte endringene i arbeidsmiljøloven. De tre hovedorganisasjonene, som til sammen representerer om lag 1,5 millioner medlemmer, avholder streik i både Stavanger, Bergen, Oslo, Trondheim og Tromsø onsdag 28. januar klokken 14.00 til 16.00. 

Den politiske streiken er en protest mot økt bruk av midlertidige stillinger, svakere vern rundt arbeidstid med risiko for lengre arbeidsøkter og mer pålagt overtid, samt mer søndagsarbeid. Hovedorganisasjonene mener forslaget flytter makt fra arbeidstakerne over til arbeidsgiverne, og svekker fagforeningenes muligheter for å ivareta arbeidstakernes interesser. 

Hovedorganisasjoner vil sammen arrangere markeringer i de store byene i tilknytning til streiken, og har etablert samarbeid om en informasjonskampanje om de foreslåtte endringene og konsekvensene av disse.

Kampanjens nettadresse er  www.mittarbeidsliv.no. Nettiden vil åpnes for fullt innhold den 7. januar.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse