fbpx Synger mot ebola Hopp til hovedinnhold

Synger mot ebola

Bildet er fra musikkvideoen til Africa Stop Ebola
Skjermdump fra musikkvideoen til Africa Stop Ebola, tatt fra YouTube.

Afrikanske musikere sprer smittevern og håp gjennom musikk.

Africa Stop Ebola heter sangen som noen av Afrikas mest kjente musikere står bak. Blant andre deltar Amadou & Mariam, Salif Keita, Oumou Sangaré og Kandia Kouyaté fra Mali, Mory Kante og Sia Tolno fra Guinea, Tiken Jah Fakoly fra Elfenbenskysten, Barbara Kanam fra Kongo og Didier Awadi fra Senegal.

I sangen oppfordrer de folk til å stole på leger, ikke ta på syke eller døde og holde god hygiene. Ifølge The Guardian har tekstforfatter Carlos Chirinos to mål med teksten. Å gjenoppbygge folks tillit til sitt lands helsevesen og å spre håp.

Sangen kan kjøpes på iTunes og inntektene går til Leger uten grenser.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.