fbpx Mellomledere tør ikke rapportere Hopp til hovedinnhold

Mellomledere tør ikke rapportere

En av tre norske mellomledere tør ikke rapportere om kritikkverdige forhold, viser ny undersøkelse.

Spørreundersøkelsen Norsk Ledelsesbarometer er laget på oppdrag fra Lederne, som organiserer norske ledere i vel 1 200 bedrifter. Nærmere halvparten av medlemmene som har svart, opplever at norsk arbeidsliv er i ferd med å bli mer autoritært.

 Nestleder i Lederne, Tor Hæhre, sier i en pressemelding at bedrifter belønner lydighet, som igjen går ut over viljen til å si fra når noe er galt.

Trist

Leder for NSFs Landsgruppe av sykepleieledere, Anne Moi Bø, synes dette er triste tall.

– Landsgruppen jobber med å få på plass et godt kvalitetssikkerhetssystem, som en slags buffer for å kunne si ifra. For oss er det grunnleggende viktig at man skal ha en åpen dialog, og at de ansatte skal bli hørt. Noe annet ville forhindret god ledelse og gått på bekostning av generelle ledelsesprinsipper, sier hun.

Motpol

Moi Bø forteller at lederne i landsgruppen har et felles fokus på god kommunikasjon. Hun kjenner seg ikke igjen i de nedslående tallene fra undersøkelsen.

– Vårt fokus er å lage en arena for de ansatte hvor de skal kunne lufte det de har på hjertet. Det er lov å være uenig, men man skal ha respekt og lytte til hverandre.

– Om ikke annet er det en positiv motpol til tallene fra undersøkelsen, at sykepleielederne jobber aktivt internt i lederteamet for å fremme en arena for samhandling, sier Anne Moi Bø.

Viktig at man har en åpen dialog.
Anne Moi Bø

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse