fbpx Høringsfrist for akuttforskrift Hopp til hovedinnhold

Høringsfrist for akuttforskrift

15. september er fristen for å mene noe om den nye akuttforskriften.

Forslag til forskrift er ute på høring nå, og fristen til å komme med innspill er 15. september.

Forskriften stiller blant annet krav til svartid ved henvendelser til AMK-sentralene på nødnummer 113 og til legevaktsentralene.

Les mer:Må svare på ti sekunder


Direktoratet: Sykepleier i legevaktsentral og i ambulansefly

- Det bør stilles krav om at operatører i legevaktsentraler skal være sykepleier som har gjennomgått tilleggsopplæring for arbeid som operatør, mener Helsedirektoratet i sitt høringssvar.

Direktoratet mener også det er behov for å videreføre krav til at ambulansefly skal være bemannet med kvalifisert sykepleier, og ambulansehelikopter/redningshelikopter skal være bemannet med kvalifisert lege og redningmann.


Responstid

I forslaget skjerpes kravene til responstid. For AMK-sentralene skal 90 prosent av henvendelsene besvares innen 10 sekunder. For legevaktsentralene skal 80 prosent av henvendelsene besvares innen 90 sekunder, 95 prosent innen to minutter.

Torsdag arrangerte NSH høringskonferanse om akuttmedisinforskriften.

Der kom det fra flere hold innvendinger mot at skjerpede krav til responstid gjelder for telefonhenvendelsene, ikke for hvor lang tid det skal ta før ambulanse faktisk er på stedet hos pasienten.


Les forslaget til forskriften her.

Les flere høringssvar her.


– Det er helt sentralt at befolkningen kan være trygge på at de får kompetent hjelp i akutte situasjoner. Da er kvalitet og kompetanse i tjenestene avgjørende. Dette forslaget gir bedre service til publikum, øker kompetansen hos helsepersonellet og bidrar til mer samordnet innsats ved større hendelser, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie da forskriften ble sendt ut på høringsrunde i slutten av mai.

 

 

 

 

Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse