fbpx Sykepleiere flykter til kommunene Hopp til hovedinnhold

Sykepleiere flykter til kommunene

Intensivsykepleiere ved Stavanger Universitetssjukehus (SUS) kan tjene opptil 30 000 kroner mer i lønn ved å begynne å jobbe i kommunene rundt sykehuset.

– Den pressede situasjonen på intensivenheten har vært konstant i alle fall fra i fjor høst. Vi undrer oss over at ledelsen ved sykehuset mener at det ikke er mer enn omdømmet som skal til for å rekruttere og beholde dem som jobber der, sier Nina Horpestad, fylkesleder i Norsk Sykepleierforbund Rogaland til Aftenbladet.

Aftenbladet har den siste uken skrevet flere artikler om den pressede situasjonen ved Stavanger Universitetssjukehus. Sykehuset har flest korridorpasienter i hele landet og sliter med å beholde og skaffe nok fagfolk, særlig sykepleiere.

Les: Stavanger har flest pasienter på gangen

Les: Lover å fjerne korridorpasientene (igjen)

– Intensivenheten har mange utfordringer. Mange intensivsykepleiere har valgt å gå til kommunene som kan tilby høyere lønn. Kommunene ser at intensivsykepleiere har uvurderlig kompetanse når de nye kommunale øyeblikkelig hjelp-sengene skal etableres. Disse sykepleierne slipper også belastningen med å gå tredelt turnus, sier Horpestad.

 

Store lønnsforskjeller

Ifølge NSF Rogaland er det også mye å tjene på å jobbe i kommunene rundt sykehuset:

* I Sola kommune kan de få opp til 28 000 mer i lønn

* Hå kommune – 25 000 mer i lønn

* Stavanger kommune – 14 000 mer i lønn

* Sandnes kommune – 16 000 mer i lønn

* Klepp kommune – 12 0000 mer i lønn

Tallene gjelder for spesialsykepleiere med 10 års ansiennitet eller mer.

Fylkeslederen mener at sykehuset burde gjort mer for å holde på sine egne, kompetente medarbeidere:

– I stedet for å bruke masse penger på å rekruttere fra utlandet kan de bruke penger på sine egne og rekruttere fra nærmiljøet. Gi dem høyere lønn og sørg for at folk jevnlig kan holde seg oppdatert på sin egen kompetanse, sier Nina Horpestad.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse