fbpx Over halvparten strøk på eksamen Hopp til hovedinnhold

Over halvparten strøk på eksamen

Andelen sykepleierstudenter som stryker på innføringsemne ved Høgskolen i Oslo og Akershus er mer enn doblet på ett år.

– Det ser ikke bra ut for oss at strykprosenten er såpass høy, sier instituttleder Dag Karterud ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) til universitas.no.

Faget Mennesket og grunnleggende fysiologiske behov er det første emnet som sykepleierstudentene ved HiOA møter. Hele 54,2 prosent av førsteårsstudentene strøk i emnet i forrige semester – mer enn dobbelt så mange som i 2012, da 24,6 prosent strøk. Mindre enn én prosent fikk toppkarakter A.
– Emnet er det første studentene har, og er helt grunnleggende rundt hele sykepleieryrket, sier Karterud.

 

Dårlig tidspunkt
– Vi hadde en samlet eksamen for anatomi, fysiologi og sykepleie, noe som gjør emnet veldig omfattende. Faget var tidligere delt opp i flere emner. I tillegg var vår eksamen lagt rett etter jul, sier sykepleierstudent Benedicte Fearnley-Landmark. Hun er nestleder i Studentenes Fakultetsråd for Helsefag ved HiOA.
Kullet før henne hadde eksamen i desember, noe hun tror kan ha hatt stor innvirkning på resultatet. I tillegg hadde halvparten av studentene hatt praksis i tiden før eksamen.
Karterud tror ikke tidspunktet for eksamen er årsaken til den høye strykprosenten.
– De har hatt de samme foreleserne og seminarlederne, sier Karterud.

Til høsten vil HiOA splitte emnet opp i to eksamener.

– Videre ønsker vi at studentene skal ha en praksisperiode før de går opp til eksamen, slik at de får se hva som ligger i det i virkeligheten.

 

Kjempeutfordring

Stian Aasoldsen er leder for Norsk Sykepleierforbund Student. Han mener den høye strykprosenten er en «kjempeutfordring» for HiOA.
– Dette kan bety to ting: At Høgskolen legger et høyt nivå på sine eksamener, eller at det er misforhold mellom forventningene ledelsen uttrykker og det studentene opplever, sier Aasoldsen.
Siden strykprosenten er så høy, heller Aasoldsen mot at det siste er mest sannsynlig. Når halvparten stryker betyr det at noen ikke har kommunisert ordentlig for studentene hva de skulle kunne på eksamen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse