fbpx - Må ha et visst karaktersnitt Hopp til hovedinnhold

- Må ha et visst karaktersnitt

- Vi tar ikke inn studenter på andre- og tredjeåret fra hvilken som helst utdanningsinstitusjon, sier høgskolelektor Kjersti Wågsæther.

Er kvaliteten på sykepleierutdanningen god nok?

Etter at Sykepleien tok opp temaet gjennom en serie artikler, diskuteres spørsmålet ved flere av landets sykepleierutdanninger. Blant annet ved Høgskolen i Bergen (HiB).


Tar ikke inn hva som helst

- Her tar vi ikke inn studenter på andre- og tredjeåret fra hvilken som helst utdanningsinstitusjon, sier høgskolelektor Kjersti Birkeland Wågsæther ved Høgskolen i Bergen (HiB).

- Hva ligger i det?

- Hvert år får vi søknader fra sykepleierstudenter som vil overføres til HiB fra andre sykepleieutdanninger. Karaktersnittet for å komme inn på sykepleieutdanningen varierer fra høgskole/universitet til høgskole/universitet, og hva studentene har vært gjennom i de ulike studieårene varierer også. Hvis noen ønsker å bli overført til HIB sin bachelorutdanning i sykepleie, må de ha et karaktersnitt som viser kvalitet på allerede gjennomførte studier, og de må ha vært gjennom et program som gjør at de har samme grunnlag som våre egne studenter for å gjennomføre videre studier hos oss.

Store forskjeller

Wågsether understreker at hun uttaler seg på egne vegne, ikke på HiBs vegne.

- Det er instituttleder Sissel Tollefsen som håndterer slike saker, sier hun.

- Kan du si hvilke skoler dere ikke tar inn studenter fra?

- Det er ikke noen skoler vi har bestemt at vi absolutt ikke tar studenter fra. Vi vurderer den enkelte student. Vi gjør en totalvurdering hvor karaktersnitt er en av faktorene, sier hun.


Sikker

Kjersti Birkeland Wågsæther er en av lektorene som tok seg tid til å svare på spørsmålene i Sykepleiens spørreundersøkelse. Selv er hun sikker på at sykepleierstudenter fra HiB kan det de skal for å gjøre en forsvarlig jobb i helsevesenet når de er ferdig utdannet.

- De kan det grunnleggende, men de kan ikke alt. Arbeidsgiver må også være sitt ansvar bevisst og gi opplæring til nyutdannede. Det er ett spesialisert helsevesen de kommer ut i, sier hun.


Ikke overrasket

- Er du overrasket over at så mange lektorer svarte at de er usikre på om nyutdannede sykepleiere kan det de skal for å gjøre en forsvarlig jobb?

- Egentlig ikke. Utdanningene er forskjellige, praksisplassene er av ulik kvalitet og noen steder er karaktersnittet lavt for å komme inn på studiet, sier høgskolelektor Kjersti Birkeland Wågsæther.

Les hele tema om sykepleierutdanningen. 

 

 

 

Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse