fbpx Ahus skylder på NSF Hopp til hovedinnhold

Ahus skylder på NSF

Ledelsen ved Ahus sier samtalene brøt sammen fordi NSF ikke ville godkjenne arbeidsplaner som er gjennomsnittsberegnet.

- Det er feil, sier hovedtillitsvalgt i NSF, Torgeir Birkeland.

I uken som gikk har ledelsen ved Ahus og tillitsvalgte ved intensivavdelingen hatt flere møter for å komme frem til en arbeidsplan som alle kan leve med. Det har ikke lykkes.
Hovedtillitsvalgt ved Ahus, Torgeir Birkeland, sier NSF strakk seg langt.


Ledelsen lyver

- Det lå en avtale på bordet som var gjennomsnittsberegnet. Begge våre tillitsvalgte undertegnet et forslag til protokoll, men ledelsen ville ikke, sier han.

Les protokollen  som ledelsen ved Ahus ikke ville underskrive.

I blant annet VG  og på egne nettsider, har ledelsen ved Ahus fremstilt saken som at det er NSF som har sagt opp avtalen.

- Det medfører ikke riktighet, sier Birkeland.

- Lyver ledelsen?

- Ja.


Tre helger ekstra - en egen sak

En annen ting han mener er viktig å få presisert, er at utfordringene med å få på plass en turnusavtale ved intensivavdelingen ikke har noe å gjøre med at ledelsen har bestemt at sykepleiere må jobbe tre ekstra helger i året.

Ifølge Birkeland handler bruddet i forhandlingene nå om en bemanningssituasjon som har vart i flere år, hvor tillitsvalgte og intensivsykepleiere har strukket seg langt uten at de kan se at ledelsen har gjort noe for å rekruttere eller beholde intensivssykepleiere.

- Helgejobbing og intensivsituasjonen er altså to separate saker. Det virker imidlertid som om ledelsen har en kommunikasjonsstrategi hvor de blander flere saker inn i en, sier han.


Setter foten ned

Samtalene mellom NSF og ledelsen har blant annet handlet om kapasiteten på intensivavdelingen og det mener NSF er rovdrift på de ansatte.

- Denne rovdriften er ikke bra for de ansatte og heller ikke bra for kvaliteten på tjenestene de leverer, sier Birkeland.

- Hva skjer videre?

- Det vet jeg ikke. Mange har sagt opp jobben sin allerede. Om flere gjør det, vet jeg ikke. Men det er klart at når ledelsen ikke ville undertegne en arbeidsplan som er gjennomsnittsberegnet, gjør de det ikke lettere for dem som blir igjen, sier han.

 

- Ikke skyld på oss

- Ledelsen ved Ahus må ta ansvar for at det ikke ble noen turnusavtale og ikke legge skylden på NSF, sier Birkeland og berømmer de tillitsvalgte for innsatsen i denne saken.


Vil ikke svare

Sykepleien har kontaktet informasjonssjef ved Ahus, Bjarte Reve, for tilsvar. Reve sier på mail til Sykepleien de ikke ønsker å svare på Sykepleiens spørsmål, men henviser til pressemeldingen som ligger på sykehusets hjemmeside.

Etter at Sykepleien begynte å jobbe med saken endret Ahus i går innholdet i pressemeldingen. Her kan du lese den  opprinnelige pressemeldingen  som Ahus la ut på sine hjemmesider fredag.

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse