fbpx Mennesker som handelsvare Hopp til hovedinnhold

Mennesker som handelsvare

Trafficking er den raskest voksende industrien innenfor organisert kriminalitet, sier Joy Ngozi Ezieilo.

Dr. Joy Ngozi Ezeilo er FNs Special Rapporteur innen trafficking med spesielt fokus på kvinner og barn. Hun er også menneskerettsadvokat og professor ved University of Nigeria.

- Trafficking er den raskest voksende industrien innenfor organisert kriminalitet, og bryter menneskerettighetene på det groveste, sa Joy Ngozi Ezieilo da hun holdt sitt foredrag under bolken: "Modern Day Slavery".


Baby industri

Joy Ngozi Ezieilo forteller noen historier som eksemplifiserer trafficking:

- En ung jente ble gravid og ført til et hus med mange andre unge jenter som enten var gravide, eller nettopp hadde født. Etter fødselen ble barnet ble tatt fra den unge jenta og sannsynligvis adobtert bort. Jenta ble ført tilbake til landsbyen hun kom fra.


Hushjelp

- En annen historie handler om en kvinne som jobbet som hushjelp. Hun ble seksuelt misbrukt og trakasert, men slapp aldri ut av huset. Men så ble hun alvorlig syk. Familien hun jobbet for hadde ikke noe annet valg enn å ta henne med til sykehus. Under oppholdet var alltid ett familiemedlem til stede slik at hun ikke kunne snakke med helsepersonell alene. Jenta fortalte at hun prøvde å gi signaler til sykepleierne om at hun ønsket å snakke med dem under fire øyne. Noe hun klarte. Jenta fortale sykepleieren at hun hadde vært fanget i huset i fem år, og at ingen visste hvor hun var. Hun bad dem ringe politiet. Noe helsepersonalet på sykehuset gjorde. Og kvinnen var fri og kunne reise hjem.


Adopsjon som butikk

- En sak handler om en nigeriansk kvinne som ble tvunget inn i en baby fabrikk. Kvinnene som holdes i disse fabrikkene blir tvunget til å ha sex for å bli gravide. Barna blir satt bort til adopsjon. Da denne fabrikken ble oppdaget, var to tredeler av kvinnene hiv-positive og mange av dem var gravide.


Surrogati som butikk

- 15 vietnamesiske kvinner ble ført til Thailand for å bli surrugatmødre. Firmaet som stod bak, annonserte sine tjenester på nettet rettet mot barnløse par. Firmaet tok 32 000 dollar av sine kunder. Kvinnene visste i utgangspunktet ikke hvorfor de ble ført til Thailand, men trodde de kunne få gode jobber. Når de kom frem ble passene deres tatt fra dem og de ble ført til ett hus hvor de ble holdt mot sin vilje. Da politiet fikk vite om dette og aksjonerte, var flere av kvinnene gravide.

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse