fbpx Tommelen opp for ny etterutdanning Hopp til hovedinnhold

Tommelen opp for ny etterutdanning

De 32 helsesøstrene som testet det nye etterutdanningstilbudet «Helsesøster som samfunnsaktør» har evaluert opplegget: De gir det 5,3 av 6 mulige poeng.

I Sykepleien nr 1 i år skrev vi om det nye etterutdanningstilbudet som skulle lære helsesøstrene å bli mer aktive samfunnsaktører. Opplegget er utarbeidet av Norsk Sykepleierforbund (NSF) i samarbeid med Landsgruppe av Helsesøstre (LaH), NSF.

De fire modulene handler om politiske systemer i helsebyråkratiet, kvalitet og internkontroll, rammeverk og kommunikasjon og påvirkning. Hvis helsesøstrene får offentlig spesialistgodkjenning, skal dette være en del av det fremtidens helsesøsterspesialister skal kunne.

Leder av LaH, Astrid Grydeland Ersvik, er godt fornøyd med at evalueringen så entydig viser effekten av systematisk kompetansearbeid.

– Det gir resultat, sier hun.

– Når og hvor kan dette bli et studietilbud?

– Det er det for tidlig å si. Vi er i dialog med utdanningene om å etablere etterutdanningstilbud ved noen høyskoler/universitet og hva tilbudet skal inneholde. Flere av helsesøsterutdanningene har allerede vektlagt disse temaene i større grad enn tidligere, basert på LaH NSFs arbeid, sier helsesøsterlederen.

Kompetanseprogrammet ble gjennomført over to samlinger på to dager hver. Det er tenkt at tiltaket skal utvides slik at hvert tema får en grundigere gjennomgang.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse