fbpx Trives på jobben – stort sett Hopp til hovedinnhold

Trives på jobben – stort sett

Hvor fornøyd er du samlet sett med jobben du har? Spørsmålet ble stilt i Norges største medarbeiderundersøkelse. De ansatte ble bedt om å gi skår på en skala fra 0 til 100. Resultatet viser 79, hvor 100 er topp.

Medarbeiderundersøkelsen 2012 er gjennomført blant ansatte ved Helse Sør-Øst sine ti helseforetak. Undersøkelsen kartlegger ulike forhold som påvirker trivsel, motivasjon og helse, og er ment å være et verktøy ledere skal bruke for å bedre arbeidsmiljøet lokalt sammen med sine nedarbeidere.

 

Les: Medarbeiderundersøkelsen 2012

 

I medarbeiderundersøkelsen skårer tema som motivasjon, arbeidsglede og tilhørighet henholdsvis 76, 76 og 74 av totalt 100.

HR-direktør i Helse Sør-Øst, Anne Biering, synes det er gledelig at så mange sykehusansatte oppgir å ha det bra på jobb.

– Men vi erkjenner at det er et stykke igjen før alle holder tommelen opp, så her er det viktig at helseforetakene fortsetter det gode forbedringsarbeidet, sier hun.

Temaene kvalitet, trygghet og respekt skårer henholdsvis 75, 77 og 75. Under kvalitet finner man blant annet påstandene: ”I min enhet samarbeider forskjellige grupper godt” og ”I min enhet ivaretas høy faglig kvalitet”.

 

Begrenset verdi

– Tall for hele Helse Sør-Øst har begrenset verdi, fordi det ikke får fram de store variasjonene vi vet det er innad i regionen og i sykehusene. For Oslo universitetssykehus (OUS) sin del, må vi også ta med at kun 72 prosent svarte på undersøkelsen. OUS oppnådde 74 poeng på spørsmål om man samlet sett var fornøyd, altså lavere enn gjennomsnittet i Helse Sør-Øst.  Jeg er usikker på om vi burde være fornøyd med at et så faglig spennende sykehus som OUS ser ut til å score lavere enn gjennomsnittet i Helse Sør-Øst, sier NSFs foretakstillitsvalgt ved OUS, Merete Norheim Morken.  

– Ser vi bort fra dette, er det ikke overraskende at det kan virke som en stor andel ansatte i sykehusene trives på jobb. Å få lov til aktivt å bidra i behandlingen og pleien av syke mennesker er givende og meningsfullt. Det kan kompenseres for det store arbeidspresset som er mange steder, sier Norheim Morken.

 

Stor arbeidsmengde

– Tall som bekymrer deg i undersøkelsen?

– Det kommer fram i undersøkelsen at mange opplever arbeidsmengden som belastende. Her er skåren kun 52 av 100. Og på spørsmål om mulighet for faglig utvikling er skåren ikke høyere enn 62, noe jeg mener er lavt. Et stort arbeidspress over tid, kombinert med reduserte muligheter til faglig oppdatering og utvikling, vil kunne føre til at arbeidsgleden reduseres på sikt, frykter den tillitsvalgte.

Hun trekker også fram at alt for få ansatte opplever å få konstruktive tilbakemeldinger på sitt arbeid, (score 57 av 100), noe som også er viktig for å beholde arbeidsgleden.

– Dette handler om behovet for å bli sett og bli respektert av sin leder, samtidig som det selvfølgelig også er viktig for å sikre kvalitet i pasientbehandlingen, sier Merete Norheim Morken.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse