fbpx Prisdryss til sykepleier Hopp til hovedinnhold

Prisdryss til sykepleier

Sykepleier Annette Skeie Jakobsen har skapt en mobil-app som kan redde livet til diabetikere og andre kronisk syke Det blir det priser av.

I går kveld fikk sykepleier Annette Skeie Jakobsen den prestisjetunge eHelseprisen for 2012. Totalt var 22 kandidater nominert. Jakobsens selskap SmartCare AS vant overlegent med 53 poeng, mens andreplassen gikk til Helsedirektoratets IT-prosjekter som endte opp med 31 poeng.

Prisen ble delt ut under konferansen HealthWorld 2012 i Oslo.

 

Les: Laget app for livet

 

Stor kreativitet

Om vinneren påpeker juryen følgende:
”Noen ganger er det kort veg fra tanke til handling, og prisvinneren har vist stor kreativitet for å løse et konkret problem rimelig og ubyråkratisk. Det enkle prinsippet som ligger til grunn for løsningen bygger på eksisterende og utbredt teknologi og bidrar til ny innovasjon som kan føre til et utvalg av nye løsninger som kan bli raskt tatt i bruk. Løsningen bidrar til økt trygghet for de berørte, og kan lede til rask profesjonell hjelp om situasjonen ikke kan avklares av den det gjelder eller pårørende. Løsningen videreutvikles i et læringsmiljø basert på deling av kunnskap og ideer. Idéskaperen har vakt berettiget begeistring og verdsettelse i liknende kåringer, og har bidratt til økt trygghet for kronisk syke ved hjelp av skreddersydd programvare til smarttelefoner.”

– Da de leste opp begrunnelsen og sa at vinneren utpekte seg stort, trodde jeg ikke det var oss. Men så sa de at det var en veldig enkelt og kreativ idé som ville redde liv, og da tenkte jeg bare ”herregud!”. Å få denne prisen som troner høyest av alle priser i Norge innen helse er utrolig gøy. Det betyr så mye for oss, sier Skeie Jakobsen.

 

Tredje prisen

Forrige uke vant SmartCare årets Rosing Kreativitetsprisen 2012 fra Den Norske Dataforening til det mest kreative og nyttige it-prosjektet i Norge. Tidligere i år ble SmartCare også tildelt Smartprisen 2011, som deles ut av fagbladet Sykepleien, Spekter og KS. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse