fbpx Rekord i postere Hopp til hovedinnhold

Rekord i postere

163 postere presenteres på sykepleierkongressen, som åpner i dag.

 

Det er rekord både i antall innsendte og antall antatte postere. I tillegg har posterne høyere kvalitet enn tidligere. Det skaper begeistring i Norsk Sykepleierforbund (NSF).

 – Jeg er glad og overrasket over mengden og bredden, sier Inger Margrethe Holter, seniorrådgiver i NSF.

 Og posterne kommer ikke bare fra universiteter og høyskoler.

 – Vi har også fått mange postere fra sykehus og kommunehelsetjenesten, forteller Holter, som mener dette love godt for faget.

 

På tross

 – Det er et stort potensial for forskning og fagutvikling i praksis, sier hun.

 – Mange sykepleiere i praksis har etter hvert tatt mastergrad og doktorgrad, og det øker kvaliteten og kommer pasientene til gode.

Hun retter også et lite spark mot arbeidsgiverne.

 – Vi vet at de stiller tøffe krav til sykepleiere på jobb, og i liten grad legger til rette for systematisk fagutvikling og forskning. Likevel finner sykepleiere tid til å utvikle faget. Jeg vil si det skjer på tross, ikke på grunn av arbeidsgiver, sier hun.

 

Penger å vinne

Posterne er delt i to kategorier, en for fagutvikling og en for forskning. Det skal kåres vinnere i begge kategorier, og deles ut 90 000 kroner totalt. Holter sier det har vært viktig også å få med fagutvikling.

– Ikke all fagutvikling tilfredsstiller forskningens strenge krav til blant annet metode, men har god effekt i praksis og har muligheten til å bli gode forskningsprosjekter.

Totalt seks postere vil få premie. De tre beste innenfor forskning vil få henholdsvis 20 000, 15 000 og 10 000 kroner. Det samme vil de tre beste innenfor fagutvikling.

Oversikt over postere og sammenfatning av innholdet kan leses på sykepleierforbundet sine nettsider.

 

Ringer, laks, hofter og deltid

Her er utdrag fra fire av de 163 posterne som presenteres på kongressen.

«My precious»

På Kongsvinger sykehus lurte hygienesykepleier Kari Anderson Rød på om smykkefritt sykehus er mulig. Ved hjelp av flere tiltak, som undervisning, dyrking av mikrober fra hender og utdeling av smykkeposer, viste hun at det er mulig å nærme seg målet.

Ved siste telling i februar 2012 var over 99 prosent av pleierne og 93 prosent av legene uten smykker. 

 

Nyttig hofteskole

Martina Hansens Hospital i Oslo tilbyr pasienter som skal skifte hofte et informasjonsmøte i forkant av inngrepet, såkalt «hofteskole», men har vært usikre på bruk av ressurser og nytten av tilbudet. Intensivsykepleier Wibeke Windedal beskriver i en poster hvordan nytten ble undersøkt ved å spørre pasienter.

Konklusjonen er at pasientene er fornøyde og sykehuset velger å opprettholde hofteskolen. 

 

Hele eller delte

Må sykepleieryrket være et deltidsyrke også i framtida? Det spørsmålet stiller Kari Ingstad, førsteamanuensis ved Høgskolen i Nord-Trøndelag i sin poster.

Svaret er nei. Det fins mange måter å organisere arbeidet på, slik at flere kan jobbe heltid. Arbeidsgivere og arbeidstakere må sammen finne og gjennomføre kompromisser.   

 

Norsk laks på indisk vis

Hvilken type eldreomsorg vil indiske immigranter til Norge ha behov for, og hva slags tilrettelegging trenger de? Høyskolelektor Madhu Sharma presenterer i sin poster en utforskende studie der hun har intervjuet åtte tilfeldig utvalgte indere som har bodd i Norge i 30 år.

De foretrakk offentlig eldreomsorg framfor å belaste familien i Norge eller India, men ønsket tilpasning som kontakt med tempel, religiøse ledere, at det blir lagt til rette for å markere religiøse høytider og indiske veiledere eller konsulenter.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse