fbpx Skolering og definering mot sosial dumping Hopp til hovedinnhold

Skolering og definering mot sosial dumping

Sykepleierforbundet skal videreføre arbeidet mot sosial dumping.

Sosial dumping har stått på landsmøtets agenda. Ett av problemene er selve begrepet: Hva mener vi egentlig når vi snakker om sosial dumping?

Å få definert begrepet er noe organisasjonen skal jobbe videre med. Landsmøtet pekte også på at skolering er viktig. Både tillitsvalgte og sykepleieledere som entret talerstolen ytret ønske om dette.


Lage politikk

NSF mener at sosial dumping har en direkte effekt for arbeidsinnvandrere, og en indirekte negativ effekt på lønns- og arbeidsvilkår for norske arbeidstakere fordi lønnsnivået undergraves.

"NSF ser derfor et behov for utforming av en politikk på dette området", står det i landsmøtetpapirene.


 Fafo og Adecco

Og NSF har gjort seg noen erfaringer i løpet av årene. Både Fafo-rapporten og Adeccosaken ble hyppig nevnt av delegatene som eksempler på at helsevesenet er utsatt.

Men det ble også plass til litt humor. Etter mange timers debatt onsdag kveld, var det ett innsalg som løsnet delegatenes lattermuskler.

 

 

 

Votering

Da alle hadde sagt sitt, var det tid for votering.

Selv om det kom inn flere endringsforslag, var det forbundsstyrets forslag til vedtak som gikk igjennom. Deler av vedtaket vil også komme opp i sak 21 om innsatsområder. Det er her landsmøtet gjør den endelige prioritering over hvor NSF skal satse for fullt de neste fire år. For som Unni Hembre sa: Vi må prioritere. Vi kan ikke få til alt.


Jobber videre

NSF skal de neste fire årene videreføre arbeidet mot sosial dumping og ikke minst skal tillitsvalgte skoleres slik at de klarer å håndtere utfordringer knyttet til sosial dumping.

NSF har også forpliktet seg internasjonalt å jobbe mot sosial dumping.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse