fbpx Minst 8 000 til LO- og YS-medlemmene Hopp til hovedinnhold

Minst 8 000 til LO- og YS-medlemmene

Oppgjøret mellom LO, YS og Spekter endte med et generelt tillegg på 2,4 prosent - minimum 8 000 kroner til alle fra 1. juni 2011.

- Vi er godt fornøyde med dette oppgjøret, sier nestleder i Fagforbundet Mette Nord. - Det var viktig for oss å få til et likt kronetillegg fordi det gir en god sosial profil på oppgjøret. Det sikrer de lavlønte en bedre lønnsutvikling enn gjennomsnittet, samtidig som vi ivaretar de midlere og høyere lønte ved at de får 2,4 prosent.

Minstelønnssatsene heves tilsvarende det generelle tillegget fra 1. juni 2011.

 

Alle fornøyde

Også Erik Kollerud i YS er rimelig fornøyd:

- Det er så langt vi kom i år, selv om vi gjerne skulle hatt tilleggene fra 1. mai som i resten av offentlig sektor, sier han.

- Jeg er godt fornøyd med at vi har oppnådd en forhandlingsløsning i dette mellomoppgjøret. Vi har gjennomført konstruktive forhandlinger i et godt klima, sier Anne-Kari Bratten, viseadministrerende direktør i Spekter.

 

Kompetansetillegg

Partene er enige om at det ikke skal gjennomføres lokale forhandlinger på det enkelte sykehus i år, men det gjenstår å sluttføre forhandlinger om kompetansetillegg. Partene er tidligere blitt enige om at det skal gis et kompetansetillegg på 10 000 - 20 000 kroner, avhengig av utdanningens varighet. Nå har de lokale partene frist til 1. november med å bli ferdige med å kartlegge de ansattes kompetanse slik at tilleggene kan utbetales fra 1. januar 2012. Avtalen presiserer også at kompetansetillegg knyttet til videre- og etterutdanning heretter skal flyte på toppen av minstelønnsnivåene.

 

Les også: 2,4 prosent

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse