Årets oppfinnelse Kronet i Ås

- Jeg funderte ppå hvordan detet kunne gjøres annerledes, sier Ann-Cecilie Hopøy. Hun vil nå forsøke å sette ut ideen i praksis. (Foto: Solveig Wessel, ØB)

Stikkord

Med både ordføreren, rådmannen og helsesjefen til stede, ble Ann-Cecilie Hopøy i går overrakt det offiselle beviset for at hun har stått for “Årets oppfinnelse”.

Rådmannen Per Kierulf var “rett og slett rørt”. Ås-ordfører Johan Alnes stilte med egen nøkkelsett-gave. Og helse- og sosialsjef Marit Roxrud Leinhardt kom med blomster da årets oppfinner ble hedret med offiselt diplom på Moer sykehjem i Ås.

Mindre søl
Fagjuryen i Smartpisen falt for Hopøys originale ide om en dusjløsning for demente som kunne gi pasientene større trygghet, mindre søl og kortere dusjetid. En egen såpedispenser på dusjehåndtaket kunne løse flere problemer på én gang, mente Hopøy. Les mer om ideen her. Fagjuryen honorerte ideen med en egen pris på 100 000 kroner. Pengene skal brukes til å videreutvikle ideen med tanke på produksjon.

- Fortjent
Hopøy har allerede vært i kontakt med innovasjonsnettverket Innomed i Trondheim som skal hjelpe henne videre med ideen. Innomed er en av partnerne i Smartprisen, som ellers består av Norsk Sykepleierforbund, KS og Spekter. Det var Sykepleiens redaktør Barth THolens som overrakte diplomet.
- Arbeidet med Smartprisen har vist oss at nyskapning i helsetjenesten ofte handler om nye rutiner og måter å gjøre ting på. Men nyskapning handler også om å finne opp nye “dingser” som kan gjøre arbeidet lettere og gjøre livet lettere for pasienter. Hopøys “dings” er en praktisk løsning på et utbredt problem. Hun fortjener denne prisen, sa Barth Tholens.

Gode lsøninger
Både avdelingsleder Lise Ek og kolleger ved den skjermede avdeling for demente der Hopøy arbeider, syntes det var stor stas at en sykepleier “fra gulvet” kunne gjøre seg bemerket på denne måten. Helt forundret var de likevel ikke.
- Ann-Cecilie er en smart medarbeider som alltid forsøker å finne gode løsninger, bekjente Lise Ek.

Nyskapning handler også om å finne opp nye "dingser"