fbpx Forskningsprosjekt trenger deg Hopp til hovedinnhold

Forskningsprosjekt trenger deg

Folkehelsa og SIRUS trenger 3000 deltakere til en rusmiddelundersøkelse i arbeidslivet. De ønsker arbeidsplasser fra helsesektoren også. Det tar bare fem minutter å være med anonymt.

Hvor vanlig er det at arbeidstakere har rester av alkohol, sløvende legemidler eller andre rusmidler i kroppen når de går på jobb? Det ønsker Folkehelseinstituttet og Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) å finne ut, og inviterer derfor bedrifter fra alle bransjer og sektorer å være med.

Deltakerne må avgi en spyttprøve og fylle ut et spørreskjema. Det blir frivillig å delta, og alle deltakerne blir anonymiserte. Det vil ikke være mulig å spore funn av rusmidler tilbake til enkeltpersoner, men bedrifter som ønsker det kan få tilbakemelding om det samlede resultatet for deres bedrift. Unntaket er små bedrifter.

 

I noen yrker kan rusmiddelbruk være særlig risikofylt og få ekstra store følger, som i helsevesenet, blant yrkessjåfører, i finansbransjen og blant arbeidere som styrer tunge produksjonsmaskiner.

– Vi ønsker å inkludere helsevesenet, og kommer til å kontakte noen helseforetak, sykehus og sykehjem etter hvert, dersom ingen melder sin interesse, sier seniorforsker Hallvard Gjerde ved divisjon for rettstoksikologi og rusmiddelforskning ved Folkehelseinstituttet.

– Kommer dere til å sammenligne bransjer og sektorer?

– Ja, vi ønsker det, men for at sammenligningen skal bli pålitelig, må vi ha et stort nok materiale innenfor hver bransje. Jeg kan ikke si i dag hvor detaljert denne sammenligningen blir, det vil være avhengig av hvilke bedrifter som deltar.

Undersøkelsen skal være ferdig i 2014.

 

Ønsker din arbeidsplass å være med?

Da kan dere kontakte Hallvard Gjerde på tlf 21077953 eller Hilde Erøy Lund på tlf 210778 62.

Vi ønsker å inkludere helsevesenet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse