fbpx Verdensdagen for psykisk helse 2010 Hopp til hovedinnhold

Verdensdagen for psykisk helse 2010

Søndag 10. oktober er Verdensdagen for psykisk helse, som markeres over hele verden. I Norge skjer en haug med aktiviteter på selve dagen og i dagene før.

Fra tiden 1. til 10. oktober finner det sted 1 500 arrangementer bare i Norge. Dagen er til for å øke kunnskapen om, bidra til åpenhet og bedre holdningene til psykisk helse. Verdensdagen er en såkalt grasrotkampanje der tusenvis av lokale arrangører og ildsjeler hver høst setter psykisk helse på dagsorden i sitt lokalsamfunn.

 

Arbeid og psykisk helse

I år er temaet arbeid og psykisk helse. Målet er å skape større åpenhet om psykisk helse på arbeidsplassen.

På mentalhelse.no finnes programmet for hva som skjer i Norge. Klikk her for å se aktivitetene for hele landet fra og med i dag til og med søndag.

 

Norsk psykisk helse:

• Omtrent halvparten av befolkningen vil oppleve å ha psykiske problemer en eller flere ganger i løpet av livet. Det store flertallet blir friske.

• Folkehelseinstituttets store levekårsundersøkelse viser at noe over 300 000 nordmenn sliter med psykiske problemer. Dette er noe mindre enn for ti år siden.

• 13 prosent av befolkningen har vært sykmeldt eller trygdet på grunn av psykiske problemer det siste året.

• 15 prosent av befolkningen sier de har hatt vansker med å sove i løpet av de siste tre månedene. Omtrent like mange sier de er lite tilfreds med livet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse