fbpx Advarer mot smitte Hopp til hovedinnhold

Advarer mot smitte

Foto: Colourbox

Folkehelseinstituttet har lagt ut reiseråd til muslimer som skal på pilgrimsreise i november.

Muslimenes Haji vil i år foregå i november. Pilgrimsferden til Mekka bør forberedes godt, også på det helsemessige området.

Alle over 2 år skal være vaksinert for hjernehinnebetennelse, noe som er en betingelse for å få visum til Saudi-arabia.

- Det har tidligere vært to store utbrudd av hjernehinnebetennelse, i 1987 og 2001, så det er særlig dette vi er bekymret for. Men det har ikke berørt pilgrimmene fra Norge, opplyser overlege Hans Blystad ved Folkehelseinstituttet.

Det er heller ikke andre sykdommer som er brakt med hjem til Norge, etter hva Folkehelseinstituttet har registrert.

- Kanskje fordi pilgrimmene fra Norge er flinke til å ta vare på helsa, legger Blystad til.

Folkehelseinstituttet lister opp vaksinene man bør ha oppdatert: stivkrampe, difteri, kikhoste og polio. Det er også lurt å vaksinere seg mot den årlige sesonginfluensaen, som også anbefales av saudi-arabiske helsemyndigheter. Noen kan også ha behov for MMR.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.