fbpx Tøyensaken: Status som mistenkte Hopp til hovedinnhold

Tøyensaken: Status som mistenkte

Tre av AMK- operatørene som var på vakt da en 63 år gammel dame fikk hjertestans og døde på Tøyen i vinter, har nå fått status som mistenkte av politiet.

Les også: Ny Ali- sak?

Det er kun AMK- operatørene som har fått status som mistenkte. Ingen av politibetjentene

  Dette er saken:
En 63 år gammel kvinne fikk hjertestans på Tøyen i Oslo. Pårørende ringte 113. AMK sentralen vurderte situasjonen med de pårørende som truende og ringte politiet. Pårørende ble lagt i bakken i håndhjern utenfor leiligheten. Kvinnen med hjertestans døde. Om det kunne vært forhindret, eller om AMK og politiet handlet riktig, skal utredes videre.
eller ambulansepersonellet har fått tilsvarende status.


Belastende

- Arbeid med akutt nødhjelp er ekstremt krevende. Vi ser med bekymring på at våre ansatte i sin arbeidssituasjon i økende grad blir utsatt for trusler og føler utrygghet. Det er en ekstra belastning å få status som mistenkt når man har stått i en så krevende situasjon. Nå ser vi frem til at politiet får gjort ferdig sin gjennomgang av saken, sier klinikkleder Olav Røise ved Akuttklinikken, Oslo universitetssykehus til Sykepleien.no

Han vil ikke si noe om de tre er sykepleiere eller hvilken utdanning de har.

- Det jeg kan si er at deres ansettelsesforhold er uendret, opplyser Røise.


Helsetilsynet ikke ferdig

Statens Helsetilsyn etterforsker også saken.

- Saken er fremdeles under behandling. Jeg kan ikke si noe om nå om tidsforløpet, sier avdelingsdirektør i Statens helsetilsyn, Gorm Are Gammeltvedt til Sykepleien.no


Fare for påtalevedtak

Til VG sier advokat og leder av etterforskningen på verv for spesialenheten, Nils Ole Bay, at de tre har fått status som mistenkt fordi det er en større sannsynlighet for at det vil kunne komme påtalevedtak mot dem enn for de øvrige involverte.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse