fbpx Streik i sykehusene Hopp til hovedinnhold

Streik i sykehusene

Meklingen mellom arbeidsgiverforeningen Spekter og Unio har ikke ført frem. Det betyr at 940 Unio-medlemmer ved norske sykehus tas ut i streik fra i morgen tidlig.

Til tross for at det har pågått mekling mellom partene siden 19. mai var avstanden for stor til at Riksmeklingsmannen fant grunn til å legge fram noen skisse.

- Spekter har ikke møtt oss på våre viktigste krav som likelønn eller finansiering av gjennomføringen av skift/turnusreformen, sier Unios forhandlingsleder i Spekter-området, Lisbeth Normann.

- Det å streike i helsevesenet vil alltid gå ut over tredjepart, pasientene. Vi har valgt å skjerme områdene øyeblikkelig hjelp, syke barn, kreftpasienter og psykiatrien for på den måten ikke ramme de mest sårbare gruppene, opplyser Lisbeth Normann.

Unio legger opp til et forsvarlig streikeuttak, og vil fortløpende behandle dispensasjonssøknader.

 

Uansvarlige krav

- For oss har det vært viktig å få til et ansvarlig lønnsoppgjør ved norske sykehus som er tilpasset den økonomiske situasjonen. Unios lønnskrav i forhandlingene har vært alt annet enn ansvarlig og langt over rammen fra frontfaget, sier Anne-Kari Bratten viseadministrerende direktør i Spekter i en pressemelding fra spekter.no.

- Det er med skuffelse og undring jeg registrer at Unio ikke har vist vilje til å se på alternative muligheter sammen med oss i Spekter. Vi har hele veien vært konstruktive og vist vilje til å finne frem til løsninger, sier Bratten.

 

Disse streiker

Ved følgende sykehus er 940 av Unios rundt 35 000 medlemmer i denne omgang rammet av streik:

Universitetssykehuset i Nord- Norge, Tromsø

Nordlandssykehuset, Bodø

St. Olavs Hospital, Trondheim

Helse Bergen, Bergen

Stavanger Universitetssykehus, Stavanger

Sørlandet sykehus, Kristiansand

Oslo Universitetssykehus, Oslo

Akershus Universitetssykehus, Ullensaker / Skedsmo

Sykehuset Østfold, Fredrikstad

Unio legger opp til et forsvarlig streikeuttak.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse