fbpx Lederpioner slutter som klinikkdirektør Hopp til hovedinnhold

Lederpioner slutter som klinikkdirektør

Britt Eide slutter som direktør på Kvinneklinikken på Haukeland. – Udramatisk, sier jordmoren, som fikk en dramatisk start som klinikkdirektør i 2002. Legene ville ikke ha henne.

 

 

Åtte år er gått siden Britt Eide ble ansatt som direktør på Kvinneklinikken på Haukeland universitetssykehus.

Men legene likte dårlig å ha en jordmor over seg. Det ble bråk. "Kollektivt administrativt hjernekollaps" var en av innvendingene fra legehold.

 

Først som profesjonsnøytral
Eide var en av de første profesjonsnøytrale lederne i sykehusverdenen. Avisene var fulle av innlegg fra sinte og sårede leger.  "Leger til krig", "Legeopprør" og  "Jordmor på feil plass" var blant tittelpoengene.

  - Hvordan gikk det egentlig?

– Det var en vanskelig inngang. Det gikk et par år før det la seg. De siste seks-sju årene har det ikke vært noe problem eller tema.

Så det er ikke derfor du nå slutter?

– Nei, det er veldig udramatisk. Men det er en krevende stilling. Jeg tenker at det er bra at nye krefter slipper til. Det var ikke lett å bestemme seg, men likevel riktig. Man bør etter mitt syn ikke sitte for lenge i slike stillinger.

 

Pioner

– Føler du deg som en pioner?

–Ja, på sett og vis er jeg vel det. Daværende helseminister Dagfinn Høybråten sa at ansettelsen på Kvinneklinikken var en prøveklut for ledelsesreformen på sykehus.

Eide legger til:

– Jeg tror neppe noen sykepleier eller jordmor kommer til å oppleve denne problemstillingen ved ansettelser i lederstillinger senere.

 

 Internasjonal
– Hva skal du gjøre nå?

– Den første tiden skal jeg jobbe i det sentrale stabsapparatet på sykehuset. Jeg skal også fortsette med å følge opp de internasjonale mødreprosjektene våre.

Eide har allerede engasjert seg i sykehusets jordmor-prosjekt i Malawi.

14. april blir Ingrid Johanne Garnes konstituert som klinikkdirektør inntil stillingen blir besatt. Garnes er nå klinikkoversykepleier.

Det var en vanskelig inngang. Det gikk et par år før det la seg.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse