fbpx Det handler om likelønn Hopp til hovedinnhold

Det handler om likelønn

Norsk Sykepleierforbund (NSF) forutsetter ikke bare et avtrykk av likelønn i årets tariffoppgjør. Forbundet vil se tydelige spor.

Unio avholder sin inntektspolitiske konferanse onsdag 3. mars.

Likelønn er Norsk Sykepleierforbunds (NSF) overordnede krav i hovedtariffoppgjøret i 2010, som er oversendt hovedsammenslutningen Unio. Unio avholder sin inntektspolitiske konferanse onsdag 3. mars.

"NSF forventer at 2010 blir stående som det året da likelønnssatsingen startet. Unio og Unios medlemsorganisasjoner må legge press på de arbeidsgiverne som sier nei til en statlig finansiert likelønnspott", skriver NSF.

Forbundet finner det uakseptabelt at lavt lønnede menn med høy utdanning i offentlig sektor skal finansiere et lønnsløft for lavt lønnede kvinner med høy utdanning. NSF ber Unio stille krav som staker ut veien framover. En endring av lønnsrelasjonene i samfunnet forutsetter en plan som går over flere år, ifølge NSF.

 

Tett likelønnsgapet

Likelønnsgapet skyldes delvis den tradisjonelle frontfagsmodellen, hvor resultatet i konkurranseutsatt industri har vært lønnsledende for oppgjøret i offentlig sektor.

- Unio må gå for en utvidet frontfagsmodell, og sette makt bak kravet om at kompetanse skal lønne seg. Eventuell mindrelønnsutvikling i 2009 må kompenseres gjennom høyere rammer i offentlig sektor i 2010, heter det blant annet i brevet fra NSF.

Forbundet begrunner kravet med at:

- Kommuner, staten og helseforetakene er arbeidsgivere med ansvar for at innbyggerne møter kunnskap, uavhengig av om yrkesgruppen er dominert av kvinner eller menn. Den kunnskapen må de betale for. I motsatt fall bidrar de til å rive ned den velferdsstaten som sikrer gode og likeverdige tilbud til alle landets innbyggere.

 

Andre krav

I tillegg til likelønn ønsker NSF å legge blant annet følgende overordnede krav til grunn i hovedtariffoppgjøret i 2010:

*NSF forutsetter at endringer i alminnelig arbeidstid for arbeidstakere i tredelt turnus som følge av endringer i arbeidsmiljøloven finansieres utenfor tariffoppgjøret.

*NSF vil vektlegge utdanning, kompetanse og ansvar som overordnede kriterier for individuelle lønnstillegg. Kriterier utover dette forutsettes avtalt mellom lokale parter.

*NSF forutsetter at medlemmenes pensjonsrettigheter ivaretas.

*NSF vil vurdere eventuelle krav knyttet til yrkesskade.

NSF forventer at 2010 blir stående som det året da likelønnssatsingen startet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse