fbpx På brukernes side Hopp til hovedinnhold

På brukernes side

I år gikk prisen for fremme av ytringsfriheten innen psykisk helsevern til Gro Hillestad Thune. Hvert år siden 2002 har Stiftelsen til fremme av ytringsfriheten innen psykisk helsevern delt ut denne prisen.

Gro Hillestad Thune har sittet 15 år som norsk medlem i Den europeiske menneskerettighetskommisjonen i Strasbourg. Som forfatter, jurist og foredragholder har hun bidratt til å sette menneskerettighetene for personer med psykiske lidelser på dagsorden.

 

Velfortjent

Prisen ble delt ut på Litteraturhuset i Oslo. I forbindelse med prisutdelingen hadde Stiftelsen til fremme av ytringsfriheten innen psykisk helsevern arrangert et heldagsseminar. Etter en dag preget av mange sterke fortellinger om enkeltmenneskers nådeløse møte med psykiatriske institusjoner, ga det dobbel mening at prisen gikk til Hillestad Thune som i en årrekke har stått på brukernes side. Som jurist har hun nettopp støttet individets kamp mot staten og systemet gjennom sitt arbeid for menneskerettigheter.

 

Viktig pris

Prisen deles ut til personer, institusjoner eller organisasjoner som har gjort utmerket seg i arbeidet for å fremme ytringsfriheten og ytringsfrihetens betingelser  innenfor psykisk helsevern. Prisvinneren bør i tillegg ha kommet med forslag til endringer som ivaretar den grunnleggende respekten for menneskets integritet og ytringsrett. Juryen mente at Hillestad Thune har satt søkelys på situasjoner der mennesker som trenger hjelp i det psykiske helsevesenet har blitt krenket. Både gjennom sitt forfatterskap og sitt arbeid som jurist og menneskerettighetsforkjemper har hun påpekt hvordan mennesker med psykiske lidelser er særlig utsatt for brudd på menneskerettighetene.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse