fbpx 5 000 sykepleiere under lupen Hopp til hovedinnhold

5 000 sykepleiere under lupen

Forskere i Bergen trenger sykepleiere. Andre runde i studien om å kartlegge sammenhenger mellom turnusarbeid og helseproblemer skal starte opp.

To tredjedeler av sykepleierne som var med i den første runden hadde nattarbeid som en del av jobben. 38 prosent av deltakerne sa de hadde søvnvansker eller opplevde tretthet som følge av turnus.


Du er herved invitert 

Nå skal andre runde startes opp. Forskere ved Universitetet i Bergen, Unifob Helse og Helse Bergen sender i slutten av oktober ut oppfølgingsundersøkelsen ut til de vel 2000 sykepleierne som deltok i første runde. I tillegg ønsker forskerne å komme i kontakt med  3000 nyutdannete sykepleiere fra hele landet.


Vil vite mer om det meste

Svarene forskerne har fått inn gir grunnlag for å se nærmere på sammenhengen nattarbeid og:

* søvnforstyrrelser,
* døgnrytmeforstyrrelser,
* psykisk helse
* livskvalitet.

Over nyttår inviteres en undergruppe med i studien. Her skal forskerne ta blodprøver slik at de kan se nærmere på sammenhengen mellom nattarbeid og risikofaktorer for hjerte- karsykdommer.


Klokkegen  

Det er også planlagt å undersøke om sykepleiere som tåler skiftarbeid har mer av en variant av "klokkegenet" PER-3, og om nattarbeid hos kvinner er knyttet til menstruasjonsforstyrrelser.

Norske og utenlandske forskere skal samarbeide og vil presentere resultater fra studien slik at de kommer arbeidstakerne til gode både i Norge og utlandet. Studien finansieres av Helse Vest.


Får brev

De nye som rekrutteres til studien vil få brev i posten.

- For meg er det viktig med god oppslutning for å få best mulig forskningsresultater. Jeg håper så mange som mulig tar seg tid til å delta, sier prosjektkoordinator Nils Magerøy.

Har du spørsmål kan du ta kontakt med Magerøy på mail:  Nils.Mageroy@isf.uib.no
eller på telefon: 55 58 60 98

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse