fbpx Alderdom på utstilling Hopp til hovedinnhold

Alderdom på utstilling

På TV 2 snakket hun om ondskapsfulle pleiere i eldreomsorgen  På åpningen av utstillingen "Alderdom - fryd og frykt" i går nevnte Ellen Yvonne Mathisen også alle som sliter med å gjøre en god jobb.

Kunstformidler Ellen Yvonne Mathisen ble inspirert og engasjert i de eldres situasjon etter å ha lest Knut Hamsuns "På gjengrodde stier" som 16-åring. Det hun senere har sett i eldreomsorgen har gjort henne sint. Hun tok initiativet til utstillingen som  åpnet på Bymuseet i Oslo onsdag.

- Det foregår overgrep i sykehjemmene mot forsvarsløse eldre mennesker, men ingen tør å snakke om det, sa Mathisen på åpningen.

12 malere har levert bilder til utstillingen, blant dem Odd Nerdrum.

Utstillingen er ment som et innlegg i debatten om eldreomsorg i valgkampen. Parallelt vil museet arrangere fem møter om temaet, der fagfolk fra helsevesenet og politikere møtes til diskusjon. Første møte finner sted 1. september.

På åpningen hadde Mathisen ikke bare tung skyts mot dem som jobber i eldreomsorgen:

- Det er mange hjelpepleiere, hjemmehjelper, sykepleiere og leger som gjør en god jobb, hardt prøvede mennesker som under innstrammingens tyranni gjør sitt beste. Jeg tror det er flest av dem, sa hun.

Utstillingen ble åpnet av stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp)  

- Bildene kan fungere som en påminnelse om at eldre er unike mennesker og ikke en ensartet gruppe, sa han.

Tybring-Gjedde benyttet anledningen til å forsvare eldres rett til å foreta egne valg om hvor de vil bo og hvem som skal pleie dem.

De andre malerne som har levert bilder til utstillingen er Jura Bedic, Odin Borgen, Joakim Ericsson, Hege Elisabeth Haugen, Monica Helgesen, Cornelia Hernes, Kjetil Jul, Helene Knoop, Sofia Alethe Romark og Jan-Ove Tuv. Vebjørn Sand har trukket seg fra utstillingen, som varer til 18. oktober

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ellen Yvonne mathisen

1 år 4 måneder siden

Dessverre er alt som det var for 14 pr siden ! Politikerne lever på « skjermet « avdeling ! De syke gamle er sving dørs pasienter , pårørende fortviler og få tør orker eller evner varsle !!!!🙄

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse