fbpx "Tyner" sine ansatte Hopp til hovedinnhold

"Tyner" sine ansatte

Arbeidstilsynet har undersøkt 27 helseforetak. 18 har fått varsel om pålegg. Årsaken er at det ikke er sammenheng mellom de ansattes oppgaver og ressursene de har.

Arbeidstilsynet har gjennom prosjektet «God vakt!».

Ni av foretakene som fikk besøk av Arbeidstilsynets inspektører i denne runden fikk ingen pålegg.

Tilsynene viser en negativ utvikling på flere arbeidsmiljøområder, ifølge Arbeidstilsynet.

- Mange ansatte i helseforetakene opplever helseskadelig arbeidsbelastning. De ansatte opplever at tidspresset er betydelig forverret, sier direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet i en pressemelding.

På bakgrunn av funnene varsler Arbeidstilsynet helseforetakene om enkelte eller samtlige av følgende pålegg:


Kartlegging og risikovurdering:

Virksomheten må sørge for å skaffe seg oversikt over og risikovurdere hvor i helseforetaket det er et misforhold mellom oppgaver og ressurser som over tid kan påføre arbeidstakeren uheldige helsebelastninger. Frist 01.11.09. 
 


Tidfestet handlingsplan

Arbeidsgiver skal utarbeide en tidfestet handlingsplan for å sikre at arbeidstakerne ikke utsettes for helseskade som følge av ubalanse mellom oppgaver og ressurser/organisering av arbeidet. Frist 01.01.2010.


Iverksette tiltak

Arbeidsgiver må, med bakgrunn i vedtatte planer (jf. påleggspunkt 2), sette i verk tiltak slik at arbeidstakerne har et arbeidsmiljø som gir full trygghet mot helseskadelige arbeidsbelastninger. Frist 01.03.2010.


Evaluere iverksatte tiltak

Arbeidsgiver skal evaluere iverksatte tiltak, jf. påleggspunkt 3, og beskrive hvordan disse tiltakene har hatt effekt når det gjelder reduksjon av faktorer som kan medføre uheldige helsebelastninger. Frist 31.12.2010. Her krever Arbeidstilsynet kvartalsrapportering som beskriver fremdrift underveis. 
 

Iverksette rutiner

I enkelte av foretakene må arbeidsgiver iverksette rutiner knyttet til løpende kartlegging av ubalanse mellom oppgaver og ressurser, vurderinger og tiltak for å opprettholde en fullt forsvarlig arbeidssituasjon Frist 01.11.2009. 
NB: Det er forskjeller mellom det enkelte helseforetak når det gjelder hvilke av de ovenstående påleggene som det varsles om.

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 

- Mange ansatte i helseforetakene opplever helseskadelig arbeidsbelastning. De ansatte opplever at tidspresset er betydelig forverret, sier direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet

Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse