fbpx Tør ikke snakke Hopp til hovedinnhold

Tør ikke snakke

Ansatte i Helse Førde vil ikke la seg intervjue i media, av frykt for represalier.

Til tross for stor frustrasjon og misnøye vegrer ansatte i Helse Førde seg for å uttale seg i media. De skal angivelig være redde for å få represalier eller for å miste jobbene sine. Det skriver firda.no

- Ukultur

Og ifølge Foretakstillitsvalgt Randi Fagereng i Norges Sykepleierforbund kan det være grunn til å tenke seg om både en og to ganger før man tar bladet fra munnen.

- Jeg ønsker ikke å gi medlemmene våre munnkurv, men det er viktig å være klar over at vanlige ansatte ikke har samme vern som en tillitsvalgt, sier hun til Sykepleien.

Hun mener det har vokst frem en ukultur, der de ansatte ikke tør å si hva de mener. Og som følge av økonomsike nedgangstider og store kutt frykter mange for å miste jobben hvis de våger å si ifra, påpeker hun.  

- Holder liv i myten

Informasjonssjef Arne Eitun avviser imidlertid påstandene om at de ansatte i Helse Førde skal være redde for å snakke om arbeidsplassen sin.

- Jeg blir fortvilet ovet at man har en slik oppfatning, sier han til firda.no, og anklager Fagereng for å holde liv i myten om at foretaket Helse Førde gir sine ansatte munnkurv.

Fagereng understreker at det ikke ville være riktig av henne å tilbakevise at mange av de ansatte føler det vanskelig å uttale seg om arbeidsplassen sin.

- Ønsker ikke støy

- Dette helseforetaket ønsker ikke støy. Derfor må de ansatte gjerne stå frem når det skjer noe positivt og det er i foretakets interesse, men ikke når det handler om omstillinger og problemer. Samtidig har utfallet i prosessene der vi tillitsvalgte skulle inn, tidvis vært opplevd som gitt. Man kan jo undre seg om hvorvidt drøftingene har vært reelle, sier hun.

Fagereng anbefaler medlemmene sine om å gå tjenesteveien med graverende ting.

- Dersom de ikke når frem, bør de kontakte tillitsvalgt og vernetjenesten.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse