fbpx Må lage mye bråk Hopp til hovedinnhold

Må lage mye bråk

- Det er arrogant når Jens Stoltenberg på direkten slenger hele likelønnspotten i bøtta. Den eneste måten å forhindre dette på, er å lage mye bråk, mener Marie Simonsen.

Dagbladets politiske redaktør er i ferd med å skrive bok om likelønn sammen med Ingunn Yssen. De to mener at det er blitt alt for stille om likelønn i Norge.

- Etter at Likelønnskommisjonen anbefalte å sette av 3 milliarder til likelønn, har jeg ikke hørt et pip fra statsråden som har ansvaret for likestilling i Norge. Hun og Likestillingsombudet Beate Gangås har vært totalt fraværende i debatten. SVs Kristin Halvorsen vil gjerne være en fanebærer for likelønn - etter valget. Men hun vil ikke gjøre det i dette budsjettåret fordi det ikke står i Soria Moria-erklæringen! Så hvorfor tro på henne etter valget når hun skal fortsette å regjere med Arbeiderpartiet?, spurte Simonsen.

Hun innledet på Unios likestillingspolitiske konferanse i Oslo 6. mars.
Simonsen minnet om at det er kvinner som stemte inn den rød-grønne regjeringen. 

- Kvinner vil aldri nå målet om likelønn uten å bråke mye. Norsk Sykepleierforund skal ikke måtte kjøre denne kampen alene. Et massivt og langvarig press må til for å komme dit vi skal.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse